Περίεργη κινητικότητα στη Βενεζουέλα με κινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων και πτήσεις αμερικανικών αεροσκαφών ανοικτά των ακτών της χώρας, δίνουν ένα ιδιαίτερα πυριφλεγές σκηνικό που διαμορφώνεται ώρα με την ώρα.

Την ώρα που ο Μαδούρο έστελνε ειδικές δυνάμεις στα σύνορα με την Κολομβία δύο αμερικανικά HC-130J Combat King II πετούσαν βόρεια και ανατολικά των ακτών της χώρας σε διεθνή εναέριο χώρο, αλλά κοντά στην «διακεκαυμένη» ζώνη.

Τα αεροσκάφη κατευθύνονταν στα νησιά Barbados τα οποία βρίσκονται 840 περίπου χιλιόμετρα βόρεια από το Καράκας.

Τα αεροσκάφη που είναι ειδικές εκδόσεις των μεταφορικών C-130 ειδικεύονται σε αποστολές διοίκησης και ελέγχου, έρευνας και διάσωσης μάχης, συλλογής προσωπικού σε συνθήκες μάχης, εναέριου ανεφοδιασμού ελικοπτέρων και ηλεκτρονικού πολέμου.

  Αθ. Δρούγος: Τι κρύβεται πίσω από την σφοδρή κόντρα Γαλλίας με Τουρκία

Από την άλλη πλευρά οι ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν συνεχώς αερομεταφορές δυνάμεων στα σύνορα με την Κολομβία ενισχύοντας την παρουσία τους στην περιοχή, με τις δύο χώρες να βρίσκονται με το «δάχτυλο στη σκανδάλη» ιδιαίτερα μετά την άφιξη 6.000 Αμερικανών στρατιωτών στην Μπογκοτά.

Ο Ν.Μαδούρο έχει δηλώσει πως 50.000 στρατιώτες έχουν λάβει διαταγή να αναπτυχθούν στα σύνορα με Κολομβία, ενώ και ο Κολομβιανός πρόεδρος, Ιβάν Ντούκε, έδωσε διαταγή να ενισχυθούν οι δυνάμεις στα σύνορα με Βενεζουέλα.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...