Κατρούγκαλος: Συνδιαχείριση στο Αιγαίο με τους Τούρκους αφού ξεκαθαρίσουμε την ΑΟΖ

«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνδιαχείριση στο Αιγαίο εάν δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι οικονομικές ζώνες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών

«Η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο, μόνο αυτά που της αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο, όχι αυτά που θέλει να επιβάλει με τη δύναμή της», τόνισε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Διαβάστε την απάντηση του υπουργού στoν δημοσιογράφο του One channel:

Δημοσιογράφος: Η ιστορία της συνδιαχείρισης;

Γιώργος Κατρούγκαλος: Η ιστορία της συνδιαχείρισης. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνδιαχείριση στο Αιγαίο, εάν δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι οικονομικές ζώνες. Εάν δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα νομικά δικαιώματα που έχουν η κάθε μία από τις χώρες.

  Αλλαγή ισορροπιών στο Αιγαίο λόγω εξοπλισμών: Πώς διαμορφώνεται ο συσχετισμός δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας (ΓΡΑΦΗΜΑ)

Εμείς, εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος, επιδιώκουμε να οριοθετήσουμε και την ΑΟΖ μας και την υφαλοκρήπιδα, το ίδιο επιδιώκει πάντοτε και η Κύπρος που κάλεσε ξανά σε διάλογο την Τουρκία. Επιδιώκουμε να οριοθετήσουμε την ΑΟΖ μας και την υφαλοκρήπιδα με σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και το δίκαιο της θάλασσας» ανέφερε μιλώντας στο One Channel.

Σε ερώτηση που του έγινε για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, αναγνώρισε πως «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, ωστόσο η Ελλάδα έχει προστατευθεί απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λαμβάνοντας μέτρα».

  Σε συναγερμό οι σεισμολόγοι για τις δονήσεις σε όλη τη χώρα – Ποιες περιοχές παρακολουθούν

Ο υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε ότι η κυβέρνηση ενέπλεξε την ΕΕ στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας με την απειλή κυρώσεων.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter