Κι άλλο ρωσικό υπερόπλο, μπλέκουν Su-24 και Il-76… με δορυφόρους

Στην κατασκευή νέου αεροσκάφους το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να παρεμποδίζει τους εχθρικούς στρατιωτικούς δορυφόρους προχωρά η Ρωσία, σύμφωνα με πηγή της αμυντικής βιομηχανίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Σύμφωνα με την πηγή, το συγκεκριμένο αεροπλάνο θα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής, δηλαδή με εντελώς νέα ηλεκτρονικά συστήματα καθοδήγησης τα οποία θα μπορούν να αναπτύσσουν ηλεκτρονικά αντίμετρα κάτω από οποιασδήποτε συνθήκες: στη γη, στον αέρα, στη θάλασσα θα μπορεί να βγάλει εκτός λειτουργίας εχθρικούς δορυφόρους.

Επί του παρόντος έχει ετοιμασθεί μία προμελέτη ενώ σύντομα θα πρέπει να ξεκινήσει το αναπτυξιακό κατασκευαστικό έργο. Η πηγή, που θέλησε να διατηρήσει τη ανωνυμία της, τόνισε οτι το συγκεκριμένο αεροπλάνο ονομάσθηκε προσωρινά «Parubcik-2» και αναμένεται να αντικαταστήσει τις νυν αεροδιαστημικές δυνάμεις οι οποίες περιλαμβάνουν αεροσκάφη, όπως το Su-24 ή το Il-76.

  Σοβαρή κλιμάκωση: Μπορεί το Ναγκόρνο Καραμπάχ να γίνει αιτία ρωσοτουρκικού πολέμου;

Τα ρωσικά αεροσκάφη που διαθέτουν συστήματα καθοδήγησης έχουν σχεδιασθεί για να τυφλώνουν ραντάρ, σόναρ και άλλα συστήματα ανίχνευσης με σκοπό την προστασία των αεροσκαφών, ελικοπτέρων, UAVs, χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων ενάντια σε πυραύλους «αέρος-αέρος» και «εδάφους-αέρος», αλλά και άλλα αμυντικά συστήματα σε ακτίνα αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Οι NATOϊκοί ήδη τα έχουν χαρακτηρίσει ως υπερόπλα ενώ οι Ρώσοι υποστηρίζουν οτι δεν υπάρχει τρόπος καταστολής τους από κανένα γνωστό έως σήμερα νατοϊκό σύστημα αντιμέτρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ DP: Βέβαια, όποιος διαβάσει το κείμενο του SPUTNIK διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει πουθενά Su-24 που αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά το Tu-124 που είναι δυο εντελώς διαφορετικά αεροσκάφη! Σε κάθε περίπτωση είναι τόσο προφανής ο τρόπος που λειτουργεί η προπαγάνδα και η δημιουργία ψευδαισθήσεων στο πρόθυμο ακροατήριο που αισθάνεται ότι συντελείται… τεχνολογική και στρατιωτική επανάσταση, ενώ οπλικά συστήματα αιχμής όπως το πέμπτης γενιάς μαχητικό Su-57 και τα τεθωρακισμένα της οικογενείας ARMATA πάνε συνεχώς και πιο πίσω στην εισαγωγή τους σε υπηρεσία. Έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου κύριοι και κυρίΕς.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ζημιές σε δύο τούρκικα F-16 από τις Αρμενικές δυνάμεις

defence-pointLoading...