Η Κίνα μόλις κήρυξε παράνομες όλες τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα – «Βουτιά» στο Bitcoin

Κλυδωνισμούς στην τιμή του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων προκαλεί η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, που κήρυξε παράνομες όλες τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Το τραπεζικό ίδρυμα ενισχύει με αυτή του την απόφαση την σκληρή στάση που τηρεί ήδη το Πεκίνο απέναντι σε αποκεντρωμένα blockchain, τα οποία θεωρεί απειλή για το εθνικό νόμισμα.

Στην ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Παρασκευής, η «Τράπεζα του Λαού» στην Κίνα υποστηρίζει πως το σκεπτικό της απόφασης βασίζεται στον περιορισμό του ρίσκου που περιβάλλει τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, με γνώμονα την διατήρηση της εθνικής ασφάλειας και της κοινωνικής σταθερότητας.

  Τα Ουκρανικά Bayraktar δεν μπορούν να πετάξουν – Δέχονται επίθεση άγνωστου όπλου ηλεκτρονικού πολέμου

Η τιμή του Bitcoin έχει ήδη πέσει 5% από την στιγμή της αιφνίδιας ανακοίνωσης.

Κατονομάζοντας ως παραδείγματα τα bitcoin, ether και tether, η Κεντρική Τράπεζα τονίζει πως κρυπτονομίσματα που «εκδίδονται» από μη τραπεζικές οντότητες, χρησιμοποιούν τεχνολογίες κρυπτογράφησης και υφίστανται σε ψηφιακή μορφή, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως χρήματα στην αγορά.

Από την απαγόρευση δεν ξεφεύγουν ούτε οι διεθνείς συναλλαγές, αφού τονίζεται πως θεωρούνται παράνομες και οι συναλλαγές σε διακρατικό επίπεδο με κρυπτονομίσματα, για παροχή υπηρεσιών μέσω διαδικτύου σε κατοίκους της Κίνας.

  Μπουνιές, σπρωξίδι και βρισιές στο τουρκικό Κοινοβούλιο

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

lifo.gr