Κίνα: Το οπλισμένο Μαύρο Ξίφος αποκαλύπτεται;

Του Γιώργου Τσιμπούκη

Μια φωτογραφία που φαίνεται πως απεικονίζει ένα μοντέλο σε φυσική κλίμακα πρωτότυπο επίδειξης τεχνολογίας του κινεζικού μη επανδρωμένου αεροχήματος μάχης An Jian (μαύρο ξίφος) της κινεζικής Aviation Industry Corporation of China (AVIC) παρουσιάστηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Η νέα παρουσίαση γίνεται μετά από 12 ολόκληρα χρόνια όταν είχε επιδειχθεί μοντέλο του UCAV, προκαλώντας τότε συζητήσεις σχετικά με το κατά πόσο ήταν επιχειρησιακό ή όχι.

  O Eρντογάν δηλώνει πως θα κινηθεί εναντίον του Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα μετά τα γεγονότα στο Al-Aqsa

Η φωτογραφία δεν έχει ημερομηνία και δείχνει το UCAV σε σκούρο μεταλλικό χρώμα, χρωματιστές επιφάνειες ελέγχου και πτερύγια canard, εισαγωγές αέρος και κινητήρες στο οπίσθιο κάτω τμήμα της ατράκτου. Στον αεραγωγό διακρίνεται σε κινεζικά ιδεογράμματα το όνομα «Μαύρο Ξίφος».

Λεπτομέρειες για τις πραγματικές διαστάσεις του UCAV και πάνω από όλα οι ικανότητές του παραμένουν άγνωστες. Ωστόσο οπτική εκτίμηση μπορεί να γίνει καθώς μπροστά του βρίσκεται μια ομάδα 19 προσώπων, πιθανότατα τεχνικών που συμμετέχουν στην ανάπτυξή του και υπολογίζεται πως το μήκος του είναι περί τα 12μ.

  Ξεκίνησαν επίθεση με ιπτάμενα μπαλόνια οι Παλαιστίνιοι στο Ισραήλ

Το UCAV σχεδιάζεται ως ένα εξαιρετικά ευέλικτο υπερηχητικό μη επανδρωμένο αερόχημα αεροπορικής υπεροχής ή βαθιάς διείσδυσης. Κατά συνέπεια πιστεύεται πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και να αναπτύσσει υψηλή ταχύτητα.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

defence-pointLoading...