Η κίνηση του Στρατηγού Φλώρου στην Κρήτη και ο έλεγχος της ανατολικής Μεσογείου από την Ελλάδα

Υλοποιείται ένας ακόμα μεγάλος στόχος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου – Τα εγκαίνια του Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, στα Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος τον Σεπτέμβριο η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία τα δύο μνημόνια συνεργασίας για τη λειτουργία του Κέντρου στην Κρήτη.

Το Κέντρο

Η αποστολή του Κέντρου είναι να παρέχει εξειδίκευση, τεχνογνωσία, εκπαίδευση, βέλτιστες πρακτικές, δόγματα, ανάλυση και διδάγματα στον απαιτητικό αλλά και επίκαιρο τομέα της Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας. Η Ενοποιημένη Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα άπτεται όλων των πεδίων δράσης του ΝΑΤΟ σε ξηρά, θάλασσα, αέρα, κυβερνοχώρο αλλά και διάστημα.

Ο ναύσταθμος αλλά και τα πέντε αεροδρόμια (ένα πολιτικό, δύο μεικτά και δύο στρατιωτικά) τα οποία μπορούν να αποτελέσουν επιχειρησιακές βάσεις, καθιστούν την Κρήτη ένα εξαιρετικά σημαντικό όπλο για τη χώρα μας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ειδικότερα, το Κέντρο εστιάζει στους εξής τομείς:

– Επιθετικές και αμυντικές δράσεις προς υποστήριξη της Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας.

– Παθητική και Αντιπυραυλική Αεράμυνα.

– Επιτήρηση.

– Τεχνικές και διαδικασίες ενοποίησης αντιαεροπορικών συστημάτων.

– Αντιμετώπιση μη επανδρωμένων συστημάτων.

– Αντιμετώπιση πυραύλων-βλημάτων, πυροβολικού και όλμων.

Παράλληλα, το Κέντρο εστιάζει στον ρόλο της Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας στην «απαγόρευση περιοχής».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο Google News

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Το Κέντρο στην Κρήτη αποτελεί μία σημαντική προσθήκη στις ήδη υφιστάμενες στρατιωτικές οντότητες της ευρύτερης περιοχής, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον ναύσταθμο Κρήτης, την 115 Πτέρυγα Μάχης, το Πεδίο Βολής Κρήτης και το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ).