Τα παρακολουθεί η Μόσχα

Γράφει: Άρης Δημητρακόπουλος
email: dimitrakopoulos@pronews.gr

Η Αθήνα, αντί να στείλει πλοία στη Λιβύη στα ανοιχτά της οποίας, έχει μαζευτεί όλος ο τουρκικός στόλος, στέλνει πλοία για ΝΑΤΟΪΚΕΣ ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, σε μία κίνηση η οποία είναι σχεδιασμένη να «ενοχλήσει» την Ρωσία.

Μάλιστα όπως μεταδίδει το TASS o ρωσικός στόλος παρακολουθεί στενά την άσκηση στην οποία συμμετέχει εκτός της Ελλάδας, η Ιταλία και η Ισπανία.

«Οι δυνάμεις του στόλου της Μαύρης Θάλασσας παρακολουθούν τις κινήσεις μιας ναυτικής ομάδας του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε την Τρίτη το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας (μέρος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας).

  Απειλές και από Ακάρ - «Η Τουρκία μπορεί να υπερασπιστεί τη Γαλάζια Πατρίδα της»

“Οι δυνάμεις του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν αρχίσει να παρακολουθούν τις επιχειρήσεις του στόλου του ΝΑΤΟ που αποτελείται από το ΑΛΙΑΚΜΩΝ του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (η ναυαρχίδα), και τους ναρκαλιευτές “Tambre” του ισπανικού Ναυτικού και “Gaeta” του ιταλικού Ναυτικού που εισήλθαν στη Μαύρη Θάλασσα στις 7 Ιουλίου 2020 “, αναφέρει η δήλωση.

Τελευταία φορά, που οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολούθησαν τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα ήταν στις 17 Ιουνίου, όταν το αμερικανικό Porter μπήκε στην περιοχή. Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έμεινε στη Μαύρη Θάλασσα μέχρι το πρωί της 7ης Ιουλίου».

  Αυτές είναι οι στρατιωτικές δυνάμεις Ελλάδας-Τουρκίας (βίντεο)

Η κίνηση αυτή τη ελληνικής κυβέρνησης μάλιστα έρχεται τη στιγμή που η Ρωσία διέσωσε την κυβέρνηση του Λιβυκού Κοινοβουλίου και του Χαλίφα Χαφτάρ, με τα σύγχρονα μαχητικά που του παρείχε, χωρίς τα οποία οι Τούρκοι θα είχαν φτάσει στη… Βεγγάζη.

Είναι τα ίδια αεροπλάνα για τα οποία «φώναζε» ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα και ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αν η Ελλάδα διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή με το λιβυκό κοινοβούλιο για σύναψη ΑΟΖ και οι Τούρκοι δεν έχουν καταλάβει τη εξ ολοκλήρου τη Λιβύη και τα κοιτάσματά της, είναι χάριν στη παρέμβαση της Μόσχας.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

pronews.grLoading...