Η ρωσική επιτροπή αρμόδια για την υγεία των καταναλωτών συμβουλεύει τους πολίτες..

να αποφεύγουν να χαιρετούν ο ένας τον άλλο με χειραψία, με φιλιά ή αγκαλιές και να φορούν ιατρικές μάσκες σε δημόσιους χώρους, σε μία προσπάθεια ανάσχεσης μίας μετάδοσης του νέου κινεζικού ιού στην Ρωσία

Στην Ρωσία οι Αρχές έχουν επιβάλει συνοριακούς περιορισμούς για να αποφύγουν την μετάδοση.
Η Rospotrebnadzor προτρέπει τις ρωσικές επιχειρήσεις που απασχολούν Κινέζους οι οποίοι βρίσκονται σε διακοπές στην χώρα τους να παρατείνουν τις άδειές του για να αποτρέψουν την επιστροφή τους στην Ρωσία.

Στις υγειονομικές οδηγίες, η επιτροπή συμβουλεύει τους Ρώσους/Ρωσίδες που έχουν μακριά μαλλιά να τα δένουν πίσω, να αποφεύγουν να αγγίζουν πόμολα και κουπαστές στους δημόσιους χώρους και να αποφεύγουν τις στενές επαφές με ανθρώπους που έχουν συμπτώματα γρίπης.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα κρατήσει κλειστά τα σύνορά της με την Κίνα στους πεζούς και τα οχήματα.

Σιδηρόδρομοι μεταφοράς εμπορευμάτων συνεχίζουν να κυκλοφορούν μεταξύ των δύο χωρών, οι απευθείας πτήσεις συνεχίζονται και ένα επιβατηγό τρένο που κάνει την σύνδεση ανάμεσα στο Πεκίνο και την Μόσχα παραμένει σε λειτουργία.

Πρώτα κρούσματα στη Ρωσία

Tα πρώτα δύο κρούσματα κοροναϊού στη Ρωσία, επιβεβαίωσε την Παρασκευή το μεσημέρι η αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Τατιάνα Γκολίκοβα.

Η είδηση αυτή έρχεται μια μόλις μέρα αφότου τη Μόσχα έκλεισε τα χερσαία της σύνορα με την Κίνα.

Μέχρι στιγμής, ως εκ τούτου, ο θανατηφόρος κοροναϊός έχει εμφανιστεί σε τουλάχιστον 19 διαφορετικές χώρες, ανάμεσα στις οποίες οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Αυστραλία κ.α.Loading...