Σκηνές έντασης επικράτησαν, χθες, στα αεροδρόμια της Κύπρου καθώς αρκετοί πολίτες προσγειώθηκαν μετά τις 18:00 και δεν μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς το πιστοποιητικό ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των κυπριακών Αρχών όσοι δεν είχαν το απαραίτητο πιστοποιητικό δεν μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα και έτσι δόθηκε οδηγία το αεροπλάνο να επιστρέψει στο Μάντσεστερ.

Οι επιβάτες και οι γονείς τους που είχαν ήδη πάει στο αεροδρόμιο να τους παραλάβουν αντέδρασαν έντονα με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός τόσο εντός του αεροπλάνου όσο και στους χώρους των αεροδρομίου.

Οι κυπριακές Αρχές αναγκάστηκαν αρχικά να ενισχύσουν τις δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στο χώρο και επέμειναν στην απόφαση να μην επιτρέψουν την είσοδο στους φοιτητές και στην επιστροφή του αεροπλάνου στον αρχικό του προορισμό.

Ωστόσο, λόγω της έντασης που επικρατούσε εντός του αεροσκάφους ο πιλότος δήλωσε αδυναμία να απογειωθεί. Με δεδομένο το ότι το αεροπλάνο δεν μπορούσε να αναχωρήσει, οι κυπριακές Αρχές αποφάσισαν να αποβιβάσουν τους τριάντα φοιτητές και χωρίς να έρθουν σε επαφή με κανένα οικείο τους πρόσωπο τους μετέφεραν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε κατασκήνωση στο Τρόοδος όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 μέρες.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

iefimerida.grLoading...