Κορωνοϊός: Επεισοδιακές διαδηλώσεις κατά του lockdown και των μέτρων σε Ολλανδία, Βρετανία και Γερμανία

Αρνητές της πανδημίας πρωτοστάτησαν στις διαδηλώσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στο Άμστερνταμ, στο Λονδίνο και στο Βερολίνο οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία.

Με αντλίες νερού και δεκάδες συλλήψεις, η ολλανδική αστυνομία προσπαθεί να διαλύσει διαδήλωση κατά του lockdown στο Άμστερνταμ.

Τουλάχιστον 1.000 αρνητές της πανδημίας βρέθηκαν σε κεντρική πλατεία της πόλης. Μετά τη επέμβαση της αστυνομίας οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν σε άλλο σημείο του Άμστερνταμ και ακολούθησε δεύτερος γύρος επεισοδίων.

iframe src=”https://www.megatv.com/embed/?p=2020307215″ width=”560″ height=”315″ frameborder=”0″ scrolling=”no” allowfullscreen=”allowfullscreen”>

Επεισοδιακή ήταν η διαδήλωση αρνητών της πανδημίας και των μέτρων στο Λονδίνο. Χιλιάδες άτομα προσπάθησαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας παρά την απαγόρευση των αρχών.

Η ένταση μεταφέρθηκε στο Χάιντ Παρκ όπου τα επεισόδια συνεχίστηκαν επί ώρες. Αρκετά άτομα τραυματίσθηκαν στις συμπλοκές ενώ η βρετανική αστυνομία συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές.

Επεισόδια και στη Γερμανία στις διαδηλώσεις που έγιναν στο Βερολίνο και στο Κάσελ. Στο ετερόκλητο πλήθος περιλαμβάνονται ακροδεξιοί, αρνητές της πανδημίας αλλά και άτομα που χωρίς να αμφισβητούν την ύπαρξη του κορωνοϊού θεωρούν ότι τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά.

Στη Φλόριντα έγιναν σοβαρά επεισόδια όταν η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης στο Μαϊάμι, μετά την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας.

Για τουλάχιστον 72 ώρες μπαρ και κλαμπ θα παραμείνουν κλειστά ενώ η κυκλοφορία πρέπει να σταματά στις 8 το βράδυ.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

megatv.com