Κορονοϊός: Έρχεται Σκληρότερο lockdown τις ημέρες των γιορτών

Αυστηρότερα μέτρα για τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές προαναγγέλλει η κυβέρνηση. Κάλεσμα στους πολίτες να είναι προσεκτικοί τις ημέρες των εορτών. Με λίγα άτομα τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Παρά το lockdown που εφαρμόζεται καθολικά στην χώρα από τις 7 Νοεμβρίου τα κρούσματα κορονοϊού δεν πέφτουν ή τουλάχιστον δεν πέφτουν στον βαθμό που περίμεναν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι θάνατοι από επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα το σύστημα Υγείας να πιέζεται.

Μάλιστα τον Δεκέμβριο οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει ήδη τους 1300 σε όλη τη χώρα ενώ κυβέρνηση και ειδικοί φοβούνται τυχόν χαλάρωση τις ημέρες των εορτών και προαναγγέλλουν σκληρότερα μέτρα, ειδικά στις περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εορτών ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

Παράλληλα προανήγγειλε σκληρότερα μέτρα στις περιφέρειες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν, ή πέφτουν αργά ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις. Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως «κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα».
Χρυσοχοΐδης: Θα σφραγιστούν περιοχές ακόμα και σπίτι – σπίτι αν χρειαστεί

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

newsit.gr