Η απόφαση για το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων θα λαμβάνεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού και τις συνθήκες σε κάθε περιοχή.

Σύσκεψη για τον κορονοϊό και τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λίγη ώρα πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις έγινε γνωστό πως οι σχολικές μονάδες, και τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα κλείνουν σε όλη τη χώρα κατά περίπτωση, όπως γίνεται και σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., αφού θα εξετάζονται τυχόν αναφορές για ύποπτα κρούσματα. Στους τρεις νομούς όπου ήδη εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα, δηλαδή σε Ηλεία, Αχαία και Ζάκυνθο, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες ημέρες.

  Το ζήσαμε κι αυτό! Θρασύτατος παράτυπος μετανάστης μιλά για… ‘πλατεία Αζαντι’ (Βικτωρίας) και βρίζει Ελληνίδα!

Τα μέτρα για την οικονομία θα ανακοινωθούν αύριο, Δευτέρα.

Στη σύσκεψη μετείχαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.

66 παραμένουν τα κρούσματα
Υπενθυμίζεται πως τα κρούσματα του κορονοϊού έφτασαν τα 66 στη χώρα μας. Από αυτά 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, επτά στο νομό Αττικής και ένα στο νομό Ευβοίας.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...