Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ «ψηφίζει» εμβόλιο της Johnson & Johnson στις χώρες όπου κυκλοφορούν μεταλλάξεις

Vials of Johnson & Johnson's Janssen coronavirus disease (COVID-19) vaccine candidate are seen during the Phase 3 ENSEMBLE trial in an undated photograph. Johnson & Johnson/Handout via REUTERS. ATTENTION EDITORS - NO RESALES. NO ARCHIVES. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει να γίνεται το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις χώρες όπου κυκλοφορούν οι παραλλαγές του κορονοϊού. Αυτή ήταν η εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού.

«Στις χώρες όπου η διάδοση των παραλλαγών είναι υψηλή και στις χώρες όπου διαθέτουμε τώρα πληροφορίες για την χρήση του εμβολίου αυτού για τον έλεγχο της Covid-19 που προκαλείται από τις παραλλαγές αυτές του ιού, συνιστούμε την χρήση του (του εμβολίου του Johnson & Johnson)», δήλωσε ο Αλεσάντρο Κραβιότο, πρόεδρος της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η Επιτροπή του ΠΟΥ συνεδρίασε για να κρίνει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ ενδέχεται να προχωρήσει σε ανακοίνωση και για το εμβόλιο της AstraZeneca εντός της ημέρας για να αποσαφηνίσει θέματα που προέκυψαν από την απόφαση ευρωπαϊκών χωρών να διακόψουν τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της εταιρείας επικαλούμενες ορισμένες σπάνιες παρενέργειες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter