Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι σε καραντίνα τέθηκαν χωριά στην Ξάνθη, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορωνοϊό, από τις 18:00 το απόγευμα και για δύο εβδομάδες.

«Εννέα άτομα στην Ξάνθη βρέθηκαν θετικοί στον ιό και από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή στην περιοχή. Γι’ αυτό αποφασίσαμε από σήμερα στις 6 το απόγευμα να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι λόγω των κρουσμάτων θα ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στην περιοχή της Ξάνθης. Ανέφερε επίσης ότι από αύριο θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους πολίτες που έχουν τεθεί σε 14ημερη απομόνωση.

  Ξεσηκωμός γονέων στο Κιλκίς για τις μεικτές τάξεις σε σχολεία με παιδιά παρανόμων μεταναστών"

821 τα κρούσματα, 22 οι νεκροί! Ελεγχόμενη αλλά κρίσιμη η κατάσταση…

134 συμπολίτες μας νοσηλεύονται, στην πλειοψηφία τους άνδρες, με τους 53 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι. 22 είναι οι νεκροί! 36 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία της χώρας.

Δόθηκε έκτακτη οδηγία για τα ζώα, τα οποία βρίσκονται εκτός μόνιμης κατοικίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά για τα ζώα:

«Για την φροντίδα και το τάισμα ζώων, εκτός του δήμου κατοικίας, θα πρέπει όσοι ταΐζουν τα ζώα να έρθουν σε συνεννόηση με τις φιλοζωικές της περιοχής ή και με μεμονωμένα άτομα ώστε να αναλάβουν εκείνοι την σίτιση των ζώων, μέχρι να αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Όσοι φροντίζουν αδέσποτα, στον δήμο κατοικίας τους, θα πρέπει να πάρουν βεβαίωση από τα αρμόδια γραφεία του εκάστοτε δήμου, ώστε να μπορούν τα ταΐζουν τα αδέσποτα, αλλά η διάρκεια του ταΐσματος δεν πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες».

  Ξεσηκωμός γονέων στο Κιλκίς για τις μεικτές τάξεις σε σχολεία με παιδιά παρανόμων μεταναστών"

Σε περιοχή της Θράκης επιβλήθηκε απόλυτη απαγόρευση, οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν ούτε για ψώνια.

Συγκεκριμένα, σε καραντίνα τέθηκε από τις 18:00 το απόγευμα η κοινότητα Εχίνου στην Θράκη λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά.

Πρόκειται για περιοχή στον Δήμο Μύκης στην Ξάνθη. Ο κ. Χαρδαλιάς, ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Η καραντίνα θα είναι σε ισχύ για δύο εβδομάδες.Loading...