Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Χουλιάρας: «Περιμένουμε νέο ισχυρό σεισμό στην Κρήτη» (video)

Aνησυχία επικρατεί στους κατοίκους της Κρήτης μετά τον νέο ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 23 χιλιόμετρα Ανατολικά της Ζάκρου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Χουλιάρα, πιθανόν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ωστόσο αυτό θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες: «Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο να το βεβαιώσουμε με έναν ισχυρό μετασεισμό στην Κρήτη τις επόμενες μέρες αν είναι ο κύριος σεισμός. Φαίνεται ότι εκεί είμαστε» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες περιμένουν ακόμα έναν ισχυρό σεισμό, όπως έγινε στο Αρκαλοχώρι.

  Βόμβα για την οικονομία τα επιδόματα μεταναστών (Πίνακες)

«Στο Αρκαλοχώρι μετά τον 5,8 αμέσως είχαμε 5,3, θα περιμένουμε μετά τον 6,3 έναν 5 με 5,5 Ρίχτερ, αλλά δε θα προκαλέσει πρόβλημα, καθώς η περιοχή είναι υποθαλάσσια, ενώ ήδη καταγράφουμε μικρότερους σεισμούς» τόνισε και σημείωσε, όπως και ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας ότι δεν υπάρχει πρόκειται για διαφορετικά ρήγματα: «Δεν υπάρχει σύνδεση του σεισμού στο Αρκαλοχώρι και του σημερινού σεισμού» σημειώνοντας ότι πρόκειται για δυο διαφορετικές ταυτόχρονες πηγές με απόσταση των δύο επίκεντρων.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter