Με τις τουρκικές προκλήσεις να αυξάνονται καθημέρινα, ακόμα και με πολεμικές ιαχές από τούρκους αξιωματούχους, η Κύπρος ψάχνει νέα συστήματα για να θωρακίσει την άμυνα της.

Η εταιρεία Γιουγκο-ιμπόρτ, στις εγκαταστάσεις της Μοράβα στη Βέλικα Πλάνα, τον Αύγουστο πρέπει να ολοκληρώσει τη συναρμολόγηση της πρώτης αυτοκινούμενης συστοιχίας οβίδων «NORA Β-52» για τις ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση που το εγχώριο προϊόν της στρατιωτικής βιομηχανίας εξάγεται σε μία χώρα που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωση, όπως αναφέρει η σερβική ιστοσελίδα «Μπαλκάνσκα Μπεζβεντνόσνα Μρέζα».

  Μετρώντας μάλλον αδιάφορα τα μίλια που χωρίζουν το Oruc Reis από το Καστελόριζο…Μονοψήφιος πια ο αριθμός!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία προβλέπει ότι η νησιωτική χώρα της ανατολικής Μεσογείου θα λάβει συνολικά 24 οβιδοβόλα «NORA Β-52» διαμετρήματος 155 χιλιοστών, με οκτώ ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα Μίλος.

Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα στην οποία εξάγονται τα σερβικά θωρακισμένα οχήματα. Η συμφωνία είναι της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ και είναι μία από τις μεγαλύτερες συμβάσεις εξαγωγής συστημάτων μάχης που υπέγραψε η στρατιωτική βιομηχανία αναφέρει το echedoros-a.gr.

Δείτε σε βίντεο το «NORA Β-52»

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  Οργανωμένη επιχείρηση κατασκοπείας για τα νέα συστήματα UAV των ΕΔ εντοπίστηκε στο υπουργείο Εθνικής ΆμυναςLoading...