Η απόφαση του υπουργού Ν. Μηταράκη για “πάγωμα” των επιτάξεων για μια εβδομάδα στα νησιά του Αιγαίου σχετικά με το μεταναστευτικό, “πάγωσε” την κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή, συνοδεύτηκε από ενδοκυβερνητικό παρασκήνιο, καθώς διευκρινίζεται από αρμόδια στελέχη ότι οι επιτάξεις δεν «παγώνουν», όπως φάνηκε να δηλώνει αρχικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αιφνιδιάζοντας άπαντες αναφέρει το newsit.

Τι ακριβώς συνέβη; Η λέξη «παγώνουν» ουσιαστικά… πάγωσε το Μαξίμου, καθώς με επικοινωνιακούς όρους ακυρωνόταν η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει με γρήγορες διαδικασίες στην κατασκευή των κλειστών κέντρων και στην εφαρμογή του σχεδίου της. Να κάνει, δηλαδή, ένα πισωγύρισμα κι ενδεχομένως να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που καλείται να λύσει. Πολλώ δε μάλλον τη στιγμή που οι ενδοκυβερνητικές και εσωκομματικές αντιδράσεις δείχνουν να κάμπτονται και το κλίμα να βελτιώνεται, όπως διαπιστώθηκε από την ομιλία του κ. Μηταράκη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε «γαλάζιους» πολιτευτές την Κυριακή.

  «Πρέσπες» καί στό Αἰγαῖο ἑτοιμάζει ἡ Μέρκελ

Κατά πληροφορίες, υπήρξε έτσι επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό του – δίχως αρμοδίως να διευκρινίζεται εάν το τηλεφώνημα έγινε από τον ίδιο ή από στενό συνεργάτη του – και πράγματι λίγο αργότερα ο κ. Μηταράκης προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωσή του για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ούτως ή άλλως, ο αρχικός σχεδιασμός έκανε λόγο για ξεκίνημα των εργασιών στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Από την πλευρά μας βεβαιώνεται πως όλα είναι έτοιμα για την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, ώστε να κλείσουν οι άναρχες ανοιχτές δομές και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου και επιστροφών που θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των νησιών», έλεγαν χαρακτηριστικά αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, προσθέτοντας πως «τα κλειστά κέντρα θα προχωρήσουν σε κάθε περίπτωση».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...