Λιβύη! Οι δυνάμεις του Χαφτάρ βομβάρδισαν μεταγωγικό έμφορτο με τουρκικά όπλα και πολεμοφόδια

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Λιβύης, η Εθνική Πολεμική Αεροπορία της Λιβύης, που ελέγχεται από τον στρατάρχη Χαφτάρ, πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον της αεροπορικής βάσης της Μισράτα, όπου βρίσκεται η Πολεμική Αεροπορία της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Πηγές του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA, Χαφτάρ) αναφέρουν ότι σε χθεσινοβραδυνή αεροπορική επίθεση κατέστρεψαν μεγάλο αριθμό όπλων που μετέφερε ένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροπλάνο τύπου Il-76TD (ή MD), το οποίο είχε αναχωρήσει από την Άγκυρα. Το εν λόγω αεροπλάνο, εκτός από οπλικά συστήματα και πυρομαχικά, μετέφερε και τρομοκράτες τζιχαντιστές, για να ενισχύσει τα στρατεύματα της κυβέρνησης της Τρίπολης, η οποία μετά την εμπλοκή της Τουρκίας είναι υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών της Μουσουλμανικής Αδελφότητος.

Σημειώνεται ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μισράτα στις 23:30 χθες βράδυ και καταστράφηκε ολοσχερώς ένα λεπτό μετά την προσγείωσή του, που σημαίνει ότι δεν πρόλαβε να εκφορτώσει το φορτίο του, το οποίο καταστράφηκε.

Τέλος, πάντα σύμφωνα με τις πηγές Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) , η Εθνική Πολεμική Αεροπορία της Λιβύης (που υποστηρίζεται από την πολεμική αεροπορία των Ηνωμένων Αραβιών Εμιράτων), θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς στην αεροπορική βάση της Μισράτα, μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης καταστροφή όλων των στρατιωτικών αεροσκαφών Bayraktar TB2, που παρεχώρησε η Τουρκία στην πολεμική αεροπορία της κυβέρνησης της Τρίπολης.

 

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter