Λιβύη: Η Τουρκία ετοιμάζει επίλεκτη ομάδα μισθοφόρων για να αντιμετωπίσει τους Ρώσους

Η Τουρκία συνεχίζει να έχει βλέψεις στη Λιβυή και πλέον ετοιμάζεται να στείλει επίλεκτη ομάδα μισθοφόρων για να αντιμετωπίσει τη ρωσική ομάδα Βάγκνερ.

Την επίλεκτη ομάδα των μισθοφόρων αναμένεται να την ετοιμάσει ο επιχειρηματίας Adnan Tanriverdi και στενός φίλος του Ερντογάν.

Ο μύθος του Adnan Tanriverdi ξεπερνάει τη λογική. «Gun for hire» για όλο το Ισλάμ, διαθέτει στενούς δεσμούς με κάθε δικτάτορα και άκρες σε κάθε παράνομη στρατιωτική ομάδα του πλανήτη, ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται οι εχθροί του καθώς ο ίδιος δηλώνει ένας απλώς επιχειρηματίας.

  Απαγωγή παιδιού on camera στη Νέα Υόρκη: Το άρπαξε μέσα από τα χέρια της γιαγιάς του (vid)

Σε μία από τις σπάνιες φορές που μιλά δημόσια, στον Telegraph, δήλωσε: «Εμείς δεν έχουμε στείλει μισθοφόρους πουθενά, δεν δουλεύουμε έτσι. Ούτε στη Συρία ούτε στη Λιβύη. Δεν ασχολούμαι με αυτά», αλλά οι ΗΠΑ έχουν άλλη άποψη.

Στρατηγοί της Αφρικανικής Διοίκησης των ΗΠΑ σε έκθεση προς την κυβέρνηση νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσαν η SADAT, εταιρεία του Tanriverdi, επιβλέπει περίπου 5.000 Σύρους μισθοφόρους – συμπεριλαμβανομένων «εξτρεμιστών με τρομοκρατικούς δεσμούς» – στη Λιβύη.

Ο Tanriverdi είναι στρατηγός εν αποστρατεία στον τουρκικό στρατό, ο οποίος αργότερα διορίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο του Ερντογάν ως επικεφαλής στρατιωτικός σύμβουλος μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

  Έτσι κοροϊδεύουν τον κόσμο οι πολιτικοί!

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία μιας επίλεκτης ομάδας μισθοφόρων που θα δρουν για λογαριασμό της Τουρκίας, «προκειμένου να βοηθήσει τον ισλαμικό κόσμο να πάρει τη θέση που του αξίζει μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων ως αυτάρκης στρατιωτική δύναμη».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

defencenet.gr