Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, οι φιλότουρκες δυνάμεις του GNA στην Λιβύη βομβάρδισαν την περιοχή Αλ Τζούφρα.

Οι πρώτες πληροφορίες των μέσων στο twitter αναφέρουν ότι έχει καταστραφεί ένα ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir S1, ενώ οι αναφορές κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς Ρώσους μισθοφόρους.

Η επίθεση φαίνεται ότι έγινε με drones.

Αραβικά Μέσα- Λιβύη: Γαλλία ή Αίγυπτος πίσω από την επίθεση των «Rafale» στην βάση Αλ Ουάτιγια

  Στο 1,1 δισ.$ οι αμυντικές εξαγωγές της Τουρκίας το πρώτο πεντάμηνο του 2021

Απαντήσεις για το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση των μαχητικών αεροσκαφών «Rafale» στην αεροπορική βάση Αλ Ουάτιγια στη Λιβύη, που είναι εγκατεστημένες τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις για να συνδράμουν τον Σαράζ επιχειρεί να δώσει δημοσίευμα του «The Arab Weekly».

Όπως αναφέρει η αραβική ιστοσελίδα, το γεγονός ότι τα μαχητικά αεροσκάφη ήταν «Rafale» περιορίζει την ταυτότητα των… ενόχων στη Γαλλία και την Αίγυπτο, καθώς μόνο αυτές διαθέτουν τέτοιου τύπου αεροσκάφη . Μάλιστα, χαρακτηρίζουν την επίθεση ως μια γρήγορη απάντηση στην επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ στην Τρίπολη, που επιμένει σθεναρά να επεμβαίνει στη δυτική Λιβύη.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  Η Αίγυπτος έστειλε τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών στην Λιβύη-Εντολή να φύγουν οι Τούρκοι

«Η τουρκική παρουσία στη Λιβύη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική τόσο για το Κάιρο όσο και για το Παρίσι, ωθώντας τους να αυξήσουν τους τόνους προς την Άγκυρα. Το Κάιρο έχει απειλήσει να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη εάν οι τουρκικές υποστηριζόμενες πολιτοφυλακές της Τρίπολης προσπάθησαν να προχωρήσουν προς τη Σερτ, ενώ το Παρίσι χαρακτήρισε τις τουρκικές κινήσεις ως απαράδεκτες τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει αυτό να συνεχιστεί», επισημαίνει το «The Arab Weekly».Loading...