Αναστάτωση και ανησυχία έχει προκληθεί στους γονείς των μαθητών που φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί το 5ο, το 8ο και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και το 1ο και το 5ο νηπιαγωγείο καθώς όπως έγινε γνωστό εντοπίστηκε κρούσμα ψώρας.

Για το εν λόγω συμβάν έχει ήδη ενημερωθεί ο Δήμος Ευόσμου και η Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και είναι σε διαρκή επικοινωνία με γιατρούς και τον επόπτη δημόσιας υγείας.

Ήδη το 50 και το 8ο Δημοτικό Ευόσμου έβαλαν λουκέτο μέχρι νεωτέρας για να γίνει απολύμανση ενώ σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε από το 20ο Δημοτικό, σήμερα λειτούργησε κανονικά αλλά για καθαρά προληπτικούς λόγους θα γίνει απολύμανση και σε αυτό το σχολείο.

Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Όπως μας διευκρίνισαν και τηλεφωνικώς από το Συλλόγο Γονέων και Κηδεμόνων 20ου Δημοτικού Σχολείου δεν τίθεται ζήτημα να κλείσει σχολείο για κρούσμα ψώρας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και ότι μια τέτοια απόφαση λαμβάνεται για να καθησυχαστούν οι γονείς των μαθητών. Η απόφαση του σχολείου να μην βάλει λουκέτο όπως συνέβη με τα άλλα δύο σχολεία που φιλοξενούνται στο σχολικό συγκρότημα έχει σε απόλυτη συνεννόηση με την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Ευόσμου.

Το 20ο Δημοτικό Σχολείο ΔΕΝ έχει κανένα απολύτως κρούσμα ψώρας και για αυτό λειτούργησε σήμερα όπως κανονικά θα λειτουργήσει και αύριο. Την Παρασκευή θα γίνει απολύμανση. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Γονέων στο σχολείο ΔΕΝ επικρατεί αναστάτωση και πανικός αλλά οι γονείς ενημερώνονται με έγκυρο και ψύχραιμο τρόπο για το πώς θα πρέπει να διαχειριστεί η σχολική και μαθητική κοινότητα το εν λόγω περιστατικό.

Δείτε τις ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 20ου Δημοτικού Σχολείου

Μάλιστα όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση «Για να καθησυχάσουμε τους γονείς που πιθανόν να ανησυχούν.Η διεύθυνση του σχολείου και ο σύλλογος γονέων από το πρωί που προέκυψε το θέμα είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,με το Δήμο Ευόσμου,με γιατρούς και με επόπτη δημόσιας υγείας.Επισης για ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και λόγω της αναστάτωσης που δημιουργήθηκε σε κάποιους θα γίνει απολύμανση και στο σχολείο μας.

Σύμφωνα και με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας από τη στιγμή της μόλυνσης μέχρι την εμφάνιση του κνησμού μεσολαβούν 2-6 εβδομάδες(δηλαδή αν κάποιος εμφανίσει σήμερα ψώρα έχει κολλήσει 2-6 εβδομάδες νωρίτερα). Το 20ο δημοτικό σχολείο σύσσωμο με συνεργασία των δύο συλλόγων (διδασκόντων και γονέων) με γνώμονα πρώτα από όλα την υγεία των παιδιών μας που είναι αδιαπραγμάτευτη, αλλά και την ομαλή λειτουργία του σχολείου και της οικογενειακής γαλήνης στα σπίτια μας, ενημερώνεται και πράττει με ψυχραιμία και υπευθυνότητα χωρίς να παρασύρεται σε βιαστικές κινήσεις.

Μετά από την επικοινωνία-ενημέρωση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκαθαρίστηκε από τον πιο επίσημο φορέα του κράτους,του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ότι για εμφάνιση κρούσματος ψώρας δεν προβλέπεται να κλείσει σχολείο.Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας από τη στιγμή της μόλυνσης μέχρι την εμφάνιση του κνησμού μεσολαβούν 2-6 εβδομάδες(δηλαδή αν κάποιος εμφανίσει σήμερα ψώρα έχει κολλήσει 2-6 εβδομάδες νωρίτερα).

Αύριο Πέμπτη 13/02 το σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά και το ολοήμερο και μπορούν τα παιδιά να έρθουν άφοβα.Τα παιδιά να έχουν μαζί τους κολατσιό και μεσημεριανό τα παιδιά του ολοημέρου γιατί δεν θα υπάρχει κυλικείο.

Την Παρασκευή μετά την υπερβολική αναστάτωση που δημιουργήθηκε, δεν θα λειτουργήσει καθόλου το σχολείο, γιατί η απολύμανση στο σχολικό συγκρότημα θα γίνει πρωινές ώρες.Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται με γνώμονα πρώτα από όλα την υγεία των παιδιών μας που είναι αδιαπραγμάτευτη, αλλά και την ομαλή λειτουργία του σχολείου και της οικογενειακής γαλήνης στα σπίτια μας και τίποτα άλλο.«

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

infokids.grLoading...