Ένα… ιδιαίτερο μυστήριο προσπαθούσαν να λύσουν οι κάτοικοι του Μπλάκχολ Κόλιαρι, στη βορειοανατολική Αγγλία, από το 2014, καθώς όλα αυτά τα χρόνια πακέτα με χαρτονομίσματα εμφανίζονταν δια μαγείας στους δρόμους του χωριού.

Μετά από έρευνες ετών, το μυστήριο λύθηκε: τα χρήματα προέρχονταν από κάποιους κατοίκους που ήθελαν να βοηθήσουν τους συγχωριανούς τους.

Συγκεκριμένα, δεκατρείς φορές οι κάτοικοι του χωριού βρήκαν πακέτα με χαρτονομίσματα των 20 λιρών. Τα περισσότερα είχαν αφεθεί στο πεζοδρόμιο και ήταν συνολικής αξίας 2.000 λιρών. Τα «πακέτα» αφήνονταν σκόπιμα στον δρόμο, σε σημεία όπου ήταν πιθανόν να τα βρει κάποιος που είχε ανάγκη από χρήματα. Κάθε φορά, τα χαρτονομίσματα παραδίδονταν στην αστυνομία.

  Αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το εσωτερικό του πλανήτη Άρη

Οι Αρχές είχαν πάρει καταθέσεις από τους κατοίκους, είχαν κάνει έρευνες στις τράπεζες, το ταχυδρομείο, είχαν ψάξει ακόμη και για δακτυλικά αποτυπώματα στα «πακέτα», χωρίς αποτέλεσμα.

Σήμερα ωστόσο, αποκάλυψαν ότι τα χρήματα ήταν το «δώρο» δύο γενναιόδωρων ανθρώπων που ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους για το χωριό, με το οποίο διατηρούν «συναισθηματικούς δεσμούς» γιατί και οι ίδιοι επωφελήθηκαν από «ένα ανέλπιστο εύρημα».

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που πλέον έχουμε μια απάντηση σ’ αυτό το μυστήριο και πολύ χαρούμενος γιατί αποκλείσαμε την πιθανότητα να συνδέονται τα χρήματα με κάποια παρανομία ή με κάποιο ευάλωτο πρόσωπο», είπε ο Τζον Φόστερ, της τοπικής αστυνομίας, ευχαριστώντας τόσο του «καλούς Σαμαρείτες» όσο και τους κατοίκους που παρέδιδαν τα χρήματα.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  Αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το εσωτερικό του πλανήτη Άρη

Όπως και πολλές άλλες κοινότητες ανθρακωρύχων, το Μπλάκχολ Κόλιαρι έζησε δύσκολα χρόνια αφού έκλεισαν τα ορυχεία, τη δεκαετία του 1980. Το χωριό είναι γνωστό στη Βρετανία επειδή εκεί γυρίστηκε μια σκηνή από την ταινία «Πιάστε τον Κάρτερ» με τον Μάικλ Κέιν.Loading...