Λύθηκε το μυστήριο με το σκάφος που εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες το σκάφος φέρεται να οδεύει προς απόσυρση, αν και φέρεται να σχετίζεται με θαλάσσιες έρευνες, αλλά ακολουθεί αντίστροφη πορεία με προορισμό τουρκικό ναυπηγείο προς διάλυση. Όλη η δραστηριότητα παρακολουθείται αδιαλείπτως από το σύστημα επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα μαζί με φωτογραφίες, αναφέραν ότι τουρκικό γεωτρύπανο εμφανίστηκε στα ανοιχτά της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα ανατολικά της νήσου Χρυσή στην Κρήτη. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το Λιμενικό Σώμα / Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ/ΕΚΛ.ΑΚΤ) έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία, χωρίς να έχει επισήμως διευκρινιστεί για ποιο γεωτρύπανο μιλάμε.

  Το ΥΠΕΞ αδειάζει τον κ. Ροζάκη για τις δηλώσεις του σχετικά με το Καστελόριζο

Εάν τα ανωτέρω ισχύουν, ακόμα και η “ρότα” που χάραξε το τουρκικό γεωτρύπανο, αποκαλύπτει την “πολιτική” στόχευση της Τουρκίας. Η ενέργεια αποσκοπεί στο να μπλοκάρει τις εξελίξεις και ταυτόχρονα να “διασκεδάσει” τις εξαιρετικά δυσμενείς για την ίδια εντυπώσεις από την ανακοίνωση υπογραφής συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού EastMed.

Προφανώς όμως, συνιστά και απόπειρα ελεγχόμενης κλιμάκωσης, καθώς και η Τουρκία δεν γνωρίζει άλλη γλώσσα για να συνεννοηθεί όπως οι υπόλοιπες χώρες της ευρύτερης “γειτονιάς” και αισθάνεται το αδιέξοδο από την πολιτική που επιλέγει, καθώς οι αντισυσπειρώσεις που έχει προκαλέσει, παράγουν τα αποτελέσματα που επεδίωκε να αποτρέψει εξ αρχής…

  Άθλια επίθεση των Τούρκων στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή!

Η στρατιωτική κλιμάκωση είναι ένα ενδεχόμενο που επιδιώκει, μήπως και μπορέσει να ελέγξει τις συνέπειες της αμετροέπειάς της. Η ελληνική πλευρά θα κάνει τα πάντα να την αποφύγει, όμως σε όλα υπάρχουν όρια. Η Τουρκία πλέον το γνωρίζει, όπως και τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που προσθέσει άλλο ένα λάθος στην αλυσίδα του τελευταίου διαστήματος…

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

defence-pointLoading...