Μακρόν σε Τσίπρα: Αν μου ζητήσεις φρεγάτες να περιπολούν την περιοχή, θα το κάνω

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι έτοιμο να απαντήσει κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη στην Κύπρο», τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ, ενώ αναφέρθηκε στην πρόσκληση προς την Επιτροπή να προτείνει κατάλληλα μέτρα.

Σε «στοχευμένα μέτρα» σε βάρος της Τουρκίας αναφέρονται τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι δεν είναι δυνατό να γίνει ανεκτή η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία και προσκάλεσε για την επιβολή «κατάλληλων μέτρων».

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Έλληνα πρωθυπουργού, αναφέρουν ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κύπριος Πρόεδρος ζήτησαν να παρέμβουν και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους το Συμβούλιο έπρεπε να υιοθετήσει σκληρότερο λεκτικό στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία.

Από την πλευρά του ο Ολλανδός πρωθυπουργός εξέφρασε επιφυλάξεις για τη φράση «στοχευμένα μέτρα», ενώ η καγκελάριος Μέρκελ ζήτησε χρόνο για να το σκεφτεί. Σύμφωνα με κυβερνητική διαρροή ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν πήρε τον λόγο και είπε στον Αλέξη Τσίπρα:

«Εγώ Αλέξη δεν έχω αντίρρηση. Ακόμα κι αν μου ζητήσεις φρεγάτες να έρθουν να περιπολούν την περιοχή, θα το κάνω. Αλλά πρέπει όλοι να το γνωρίζουν ότι αποφασίζουμε κυρώσεις και πρέπει αφού το αποφασίζουμε να το υλοποιήσουμε».

Εν συνεχεία, το λόγο τον πήρε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και είπε: «Αν δεν αποφασίζουμε κυρώσεις όταν παραβιάζεται η κυριαρχία ενός κράτους μέλους μας, δηλαδή η Ευρωπαϊκή κυριαρχία, πότε θα αποφασίζουμε; Μόνο για την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν;».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter