Σύμφωνα με το ρωσικό RT, η Γαλλία θα απαγορεύσει τους ιμάμηδες από τις μουσουλμανικές χώρες που πηγαίνουν στη Γαλλία, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, προειδοποιώντας ότι δεν μπορεί να ”τροφοδοτήσει αποσχιστικές τάσεις” στη γαλλικό έδαφος.

Ο Μακρόν υποσχέθηκε να καταργήσει σταδιακά το σχετικό πρόγραμμα, που επιτρέπει στις μουσουλμανικές χώρες να στείλουν ιμάμηδες και καθηγητές στη Γαλλία, προκειμένου να διδάξουν τις γλώσσες και τον πολιτισμό χωρίς να ελέγχονται από το γαλλικό κράτος.

  Ερντογάν κατά πάντων για την Αγιά Σοφιά: Σταματήστε τις ευθείες παρεμβάσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλώντας στην πόλη Μιλούζ κοντά στα γερμανικά σύνορα, είπε ότι η επιρροή των ξένων ιμάμηδων οδηγεί ορισμένους στο να ”απομακρύνονται από τη Δημοκρατία και επομένως δεν σέβονται τους νόμους της”. Ο Γάλλος ηγέτης μίλησε ξεχωριστά για την Τουρκία επειδή, αντίθετα με την Αλγερία, το Μαρόκο και την Τυνησία, η Άγκυρα δεν έχει ακόμη προσχωρήσει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

”Η Τουρκία σήμερα μπορεί να κάνει την επιλογή να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο μαζί μας ή όχι, αλλά δεν θα επιτρέψω σε καμία ξένη χώρα να τροφοδοτήσει πολιτιστικές, θρησκευτικές ή σχετικές με ζητήματα ταυτότητας, αποσχιστικές τάσεις στη Δημοκρατία μας”, ανέφερε.

  Ιστορική ομιλία Τραμπ : "Η αριστερά μας εκφοβίζει για να σιωπήσουμε! Δεν θα σιωπήσουμε"

Σήμερα υπάρχουν 151 Τούρκοι ιμάμηδες στη Γαλλία, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. ”Δεν μπορούμε να έχουμε τουρκικούς νόμους σε γαλλικό έδαφος. Με τίποτα”, υπογράμμισε. Ο Μάκρον δήλωσε ότι ”δεν προσπαθούσε να προσβάλει κανέναν, αλλά δεν θα είναι εφησυχασμένος”. Ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανιέ δήλωσε ότι η πρακτική της αποστολής ξένων ιμάμηδων στη Γαλλία θα σταματήσει το 2024.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...