Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι έκανε εκ νέου λόγο για «μαξιμαλιστικές θέσεις» από την πλευρά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας πως έχει απαιτήσεις σαν να είναι «κράτος – αρχιπέλαγος» εκτόξευσε η Άγκυρα, δια του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Ακσόι μίλησε για «μαξιμαλιστικές θέσεις» από την Ελλάδα και την Κύπρο, υποστηρίζοντας πως αγνοούνται οι θέσεις των Τουρκοκυπρίων.

  Τα ΜΑΤ χτύπησαν κατοίκους που διαμαρτύρονταν στην Μαλακάσα για τους λαθρομετανάστες - Έρχεται πολιτικό βατερλώ για τον Κ. Μητσοτάκη

«Οι προσπάθειές τους να νομιμοποιήσουν τους ισχυρισμούς τους μέσω της ΕΕ και μέσω των χαρτών που εκδίδονται μέσα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν καμιά αξία», πρόσθεσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Οι ισχυρισμοί της Ελλάδας σχετικά με τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας, η οποία συμπεριφέρεται σαν να είναι ένα κράτος – αρχιπέλαγος παραβλέποντας την αρχή της δίκαιης οριοθέτησης, βασικής αρχής για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο», συνέχισε η Άγκυρα.

Υποστήριξε, δε, πως «το πιο εντυπωσιακό δείγμα» αυτής της παραβίασης – κατά την Τουρκία – του διεθνούς δικαίου είναι οι ελληνικές θέσεις για το Καστελόριζο.

  Το «άγρυπνο μάτι» στα σύνορα του Έβρου που βλέπει στην Τουρκία (Βίντεο)

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «παραπλανητική» την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως η εμμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα δεν δημιουργεί ούτε δίκαιο, ούτε δικαιώματα, με αφορμή την επιστολή του Τούρκου μόνιμου αντιπροσώπου στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τις θαλάσσιες ζώνες.

sputniknews.grLoading...