Την αλβανική σημαία έκαψαν μαθητές από το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου στο προαύλιο του υπό κατάληψη ΤΕΙ Κρήτης, στέλνοντας απάντηση στις προκλήσεις των Αλβανών.

Οι φοιτητές αφού αντικατέστησαν μια φθαρμένη ελληνική σημαία, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο, έκαψαν μία αλβανική που είχαν μαζί τους.

Σύμφωνα με κείμενο του Συντονιστικού Κατάληψης ΤΕΙ Κρήτης, μια μαθήτρια Αλβανικής καταγωγής που ήταν παρούσα στο περιστατικό, λιποθύμησε και τρομοκρατημένη διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Δείτε το βίντεο

Ομάδες αριστεριστών αντιδρούν κατά των Ελλήνων, αδιαφορώντας για τις προκλήσεις και τα εγκλήματα των Αλβανών, ενώ καταδικάζουν την πράξη που απαντά στις σημερινές προκλήσεις των Αλβανών εξτρεμιστών.

  Αισχρή απάντηση Γερμανών… “Αμφιλεγόμενα ζητήματα”, Ελλάδας-Τουρκίας

Οι φοιτητές οργανώνουν ομάδες περιφρούρησης για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί η αστυνομία και η εκπαιδευτική κοινότητα.

Το συντονιστικό κατάληψης του ΤΕΙ έβγαλε μάλιστα και ανακοίνωση

«Σήμερα στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Ρεθύμνου έλαβε χώρα το εξής περιστατικό:Ομάδα μαθητών του Ε.Π.Α.Λ. Ρεθύμνου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον υπό κατάληψη χώρο του Τ.Ε.Ι. πρωτοβουλιακά αντικατέστησε την παλιά ελληνική σημαία που υπήρχε στον ιστό του σχολείου με καινούργια και κατόπιν έκαψαν μια αλβανική σημαία που είχαν μαζί τους.

  Στη φυλακή Ν.Μιχαλολιάκος, Η.Κασιδιάρης κλπ - «Όχι» στα αιτήματα αναστολών - Ο Γ.Λαγός έχει ασυλία λόγω Ευρωβουλής

Το γεγονός αυτό τρομοκράτησε μαθήτρια Αλβανικής καταγωγής με αποτέλεσμα την λιποθυμία της και την μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Το κάψιμο της σημαίας προκάλεσε την αντίδραση ατόμων που βρισκόντουσαν στο Τ.Ε.Ι. τα οποία παρενέβησαν.

Ομάδα μαθητών συνοδευόμενη από καθηγητές επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός αποδίδοντας το σε παρεξήγηση. Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο της πόλης του Ρεθύμνου να πλαισιώσει τον κατειλημμένο χώρο του Τ.Ε.Ι. για την βραδινή περιφρούρηση του χώρου καθώς και τις οποίες δράσεις τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Συντονιστικό Κατάληψης Τ.Ε.Ι. Ρεθύμνου 31/10/2018»



Loading...