Εικόνα κατάρρευσης παρουσιάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τα -εφιαλτικά για το Μαξίμου- στοιχεία του πρόσφατου νέου κύματος δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Με βάση τις πέντε μετρήσεις που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εξήντα μέρες (Metron Analysis, Marc, Pulse, Alco, και Public Issue) η μεσοσταθμική διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει σήμερα 0,4% αύξηση σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018.

– Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερα χρόνια παρέλαβε μια οικονομία που έβγαινε από την κρίση και είχε ήδη θετικό ρυθμό ανάπτυξης και πρωτογενή πλεονάσματα. Και μετά από 4 χρόνια ο απολογισμός είναι τραγικός:

– Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας συνεχώς υποχωρεί -έχασε άλλες 4 θέσεις φέτος.

– Το χρέος των πολιτών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκε κατά 60% από το τέλος του 2014.

– Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πολλαπλασιάζονται: έχουν πραγματοποιηθεί 4,85 εκατομμύρια κατασχέσεις, σε πάνω από 1,1 εκατομμύρια πολίτες.

– Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ και δεν υπάρχουν πλέον δανειακοί πόροι για την αποπληρωμή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σενάρια εκλογών: Ποιες είναι οι τρεις πιθανές ημερομηνίες για τις κάλπες

– Οι καταθέσεις των ιδιωτών είτε έχουν εξανεμισθεί, είτε παραμένουν εκτός τραπεζικού συστήματος: Από τις αρχές του 2015 έχουν χαθεί πάνω 25 δισεκατομμύρια ευρώ

– Τα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ελήφθησαν μέτρα πάνω από 10 δις ευρώ. Στο τέλος της θητείας τους επιστρέφουν το 1. Όταν επί 4 χρόνια παίρνεις από τους πολίτες 10 και προεκλογικά επιστρέφεις το 1, κανείς δεν πρόκειται να σε χειροκροτήσει, όπως λένε χαρακτηριστικά.

ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, άπαντες στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι το φθινόπωρο του 2019 είναι πολύ μακριά και δεν μπορεί κανείς να κρατήσει ζωντανό – για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα – το αφήγημα των επιδομάτων και των βοηθημάτων πείνας που μοιράζει αυτή την περίοδο η κυβέρνηση.

Όπως εκτιμούν οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές τα βοηθήματα, τα αναδρομικά και το 20 ευρω των συντάξεων που θα δώσει αυτή την περίοδο η κυβέρνηση δείχνουν πρόωρες εκλογές. Ισχύει δηλαδή το δόγμα: «στη βράση κολλάει το σίδερο», αφού αν οι πολίτες λάβουν τα επιδόματα, γρήγορα θα τα λησμονήσουν…

Επίσης είναι γνωστό ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για προεκλογικές παροχές.

Τα δημόσια ταμεία δεν επιτρέπουν στον κ. Τσίπρα να μοιράζει άλλα 20ευρα.

Ο Φεβρουάριος είναι μια «καλή» ημερομηνία για τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να διασώσει την εκλογική του αριθμητική με νούμερα που θα του επιτρέψουν ενδεχομένως να αποτελεί παράγοντα διακυβέρνησης με πιθανές συνεργασίες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

Όσο μεταβάλλεται ο χρόνος των εκλογών, η οργή του κόσμου αυξάνει και τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνονται δραματικά. Στο μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούν ότι αν οι εκλογές γίνουν τον Φεβρουάριο, θα υπάρξει σύγχυση και αιφνιδιασμός και η ήττα θα είναι διαχειρίσιμη.

Τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο κ. Τσίπρας για τα Εθνικά θέματα, αλλά και με την Εκκλησία είναι μη διαχειρίσιμα και επειδή ακριβώς δεν μπορεί να τα κλείσει ο κ. Τσίπρας, θα είναι πιο εύκολο να τα κληροδοτήσει σε μια άλλη κυβέρνηση…

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Με βάση τα παραπάνω απομακρύνεται και το σενάριο των τριπλών εκλογών μέσα στο Μάιο, αφού οι πολλαπλές αναμετρήσεις θα κουράσουν τον κόσμο και θα υπάρξει μεγάλη αποχή γεγονός που δεν ευνοεί καθόλου το δεύτερο κόμμα.

Οι πολλαπλές κάλπες θα ενισχύσουν την «αρνητικότητα» των αναποφάσιστων που ήδη κινούνται σε μεγάλα ποσοστά.
Πηγή pentapostagmaLoading...