Με συνοδεία πολεμικών πλοίων βγάζουν το γεωτρύπανο οι Τούρκοι

Μήνυμα για έναρξη των γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε το πρωί της Τρίτης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών. Όπως μεταδίδουν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις γύρω από το νησί».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμούν να πολεμήσουν με κανέναν, αλλά να μοιραστούν τον «πλούτο» με ακεραιότητα.

Είπε επίσης ότι μόνο και μόνο για να αρχίσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις για μας δεν έχει σημασία να καθίσουμε στο τραπέζι ξανά, πρέπει να έχουν αποτέλεσμα.

Τις πιο πάνω δηλώσεις έκανε Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντησή του με τον ‘ΥΠΕΞ’ του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι.

Που στοχεύουν οι Τούρκοι

Ο ένας στόχος της Άγκυρας είναι στα όρια του Ν. Αιγαίου (Δωδεκάνησα) και ο άλλος στην κυπριακή ΑΟΖ στα οικόπεδα 5, 6, 7 με στόχο να υφαρπάξουν θαλάσσιες περιοχές στην κυριολεξία από το πουθενά.

Στην πρώτη περίπτωση στοχοποιείται από τους Τούρκους η θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο, Κάσο και Κρήτη και στην δεύτερη η κυπριακή ΑΟΖ στα βόρεια του νησιού σε συγκεκριμένα θαλάσσια οικόπεδα, σύμφωνα και με τον ελληνικό τύπο και ειδικούς.

Ο Ερντογάν δεν θέλει μόνο μερίδιο και μάλιστα μεγάλο στην «πίτα» των υδρογονανθράκων αλλά επιδιώκει να διαλύσει πάση θυσία την συμμαχία της Ελλάδος με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, διότι αυτή «στραγγαλίζει» την χώρα του στην Α.Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν δεν θα διστάσει να φτάσει και σε θερμό επεισόδιο προκειμένου να πείσειτην διεθνή κοινότητα, ότι έχει δικαιώματα στους υδρογονάνθρακες. Πάντως σε κάθε περίπτωση οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Loading...