Με τρομαχτική δύναμη πυρός, οι ρωσόφωνοι μακέλεψαν τάγμα Ουκρανών – Οι ΗΠΑ φέρνουν THAAD στην Γερμανία – Ξεφεύγει η κατάσταση…

Τα κάναν πάνω τους οι Ευρωπαίοι με την τρομαχτική δύναμη πυρός που συγκεντρώνει η Μόσχα ως αντιστάθμισμα των αμερικανικών ενισχύσεων σε Βαλτική και Α.Ερώπη. Με ειδική πατέντα που οδήγησε σε ασύλληπτη δύναμη πυρός, οι ρωσόφωνοι μακέλεψαν για πλάκα ένα ουκρανικό τάγμα πυροβολικού στην ανατολική Ουκρανία.

Δείτε στα δύο βίντεο παρακάτω τι ακριβώς έκαναν και το σφυροκόπημα που δέχτηκαν οι δυνάμεις των Ουκρανών.

Πλέον, οι ΗΠΑ λόγω των πολύ δυσάρεστων εξελίξεων που έρχονται, ζητούν να μεταφερθεί το κορυφαίο αντυπυραυλικό σύστημα THAAD στην Γερμανία ώστε να θωρακιστεί η ευρωπαϊκή Ήπειρος. Κύριος στόχος η Ρωσία.

Η μετακίνηση του THAAD στη Γερμανία θα συνδέσει ένα σύστημα ραντάρ που έχουν τοποθετηθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες από στην Ρουμανία και αλλού τα οποία «βλέπουν» σε ρωσικό έδαφος.

Προχθές αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-1Β προσγειώθηκαν σε βρετανικό αεροδρόμιο αυξάνοντας τις ανησυχίες για την στάση των ΗΠΑ που μεταφέρουν συνεχώς δυνάμεις στην Ευρώπη με στόχο την στρατηγική περικύκλωση της Ρωσίας.

Στην ουσία έχουμε πλήρη επαναφορά των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη μετά την αποχώρηση τους την δεκαετία του 1990, εδώ και 1,5 χρόνο με την μετακίνηση αυτούσιων αμερικανικών μονάδων σε Ανατολική Ευρώπη, Γερμανία, Πολωνία και Σκανδιναβικές χώρες.

Ο στρατός των Η.Π.Α. διεξάγει προκαταρκτικές συζητήσεις σχετικά με τη μετακίνηση μονάδας αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στη Γερμανία για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, μια κίνηση που οι εμπειρογνώμονες λένε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει νέες εντάσεις με τη Μόσχα.

  Προειδοποιητικά “πυρά” Πατριάρχη Μόσχας σε Ερντογάν για την Αγία Σοφία: Μην το κάνεις

Ένας στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι υπήρξαν προκαταρκτικές συνομιλίες με αξιωματούχους της Γερμανίας σχετικά με τη μετακίνηση συστήματος THAAD στη βάση Ramstein στη Γερμανία, στην έδρα της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. στην Ευρώπη και Συμμαχικής Αεροπορικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ.

«Θα ήταν ένα περαιτέρω πολιτικό μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ότι είμαστε σοβαροί για την προστασία των συμμάχων μας», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Η αρχική εκτίμηση είναι ότι η Γερμανία πιθανότατα δεν θα έχει πρόβλημα με την ανάπτυξη του THAAD», τόνισε η ίδια πηγή.

Η πρόταση αποστολής και εγκατάστασης σε γερμανικό έδαφος συστημάτων τύπου Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) στην Ευρώπη έρχετται ως απόρροια της απόφασης του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, εν μέσω ενός ευρύτερου σχεδίου για την ενίσχυση της πυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη.

«Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να διαφωνούν για την τύχη της πυρηνικής συμφωνίας, εκφράζουν ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν», γράφουν δυτικά ΜΜΕ.

Η ουσία όμως είναι ότι το Βερολίνο βάσει της συμφωνίας ειρήνης του 1945 μεταξύ συμμάχων και Γερμανών, έχει πολύ λίγη εξουσία να αρνηθεί οποιαδήποτε αμερικανική απόφαση σε θέματα άμυνας, ενώ η κόντρα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Γερμανία καλά κρατεί.

Οι ιρανικοί πυραύλοι Shahab-3 μπορεί να έχουν εμβέλεια 2.000 χλμ, απόσταση ικανή για να φτάσουν στη νότια Ευρώπη, αλλά σίγουρα η Τεχεράνη δεν τους κατασκεύασε για να κτυπήσει την Ελλάδα για παράδειγμα, αλλά το Τελ Αβιβ και το Ριάντ.

  Navtex μέχρι την Μάλτα έβγαλαν οι Τούρκοι - Θέλουν να αποκλείσουν την Λιβύη

Η αμερικανική διοίκηση Ευρώπης πιέζει τους Γερμανούς για την τοποθέτηση συστημάτων THAAD στην Ευρώπη εδώ και χρόνια, για να στοχοποιηθεί ευρωπαϊκό έδαφος στον ενδεχόμενο μελλοντικό πυρηνικό πόλεμο ΗΠΑ-Ρωσίας, πρώτα και μετά σε οποιοδήποτε αμερικανικό έδαφος.

Ένας ανώτερος αξιωματικός της ίδιας διοίκησης ανέφερε την ανάγκη να προστεθούν περισσότερα ραντάρ σε ολόκληρη την Ευρώπη για την καλύτερη παρακολούθηση πιθανών απειλών αν χρειαστεί για επιδρομές.

Η συζήτηση για την ανάπτυξη πυραυλικού συστήματος THAAD στην Ευρώπη έρχεται επίσης ενάντια στο πλαίσιο των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.

Το ΝΑΤΟ επιμένει χωρίς να πείθει κανέναν ότι το πρόγραμμα αντιπυραυλικής του άμυνας δεν στοχοποιεί την Ρωσία, μόνο που αυτό ακριβώς υλοποιεί.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας εργάζεται για την ανασυγκρότηση των δικών του πυραυλικών αμυντικών συστημάτων μικρής και μεσαίας εμβέλειας μετά από χρόνια περικοπών.

Το ίδιο υπουργείο το οποίο επιβλέπει ξένα στρατεύματα που σταθμεύουν στη Γερμανία, ανακοίνωσε ότι δεν θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την αποστολή οποιωνδήποτε συστημάτων THAAD από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Γερμανία.

Η Ουάσιγκτον άλλωστε δεν χρειάζεται την άδεια της Γερμανίας για να μεταφέρει τον εξοπλισμό αυτό βάσει των υφιστάμενων συμβάσεων, αλλά οι πηγές ανέφεραν ότι θα είχε αποσταλεί επίσημη κοινοποίηση πριν από οποιαδήποτε κίνηση.

Το σύστημα THAAD κατασκευάστηκε από την Lockheed Martin Corp και διαθέτει ένα ισχυρό ραντάρ της Raytheon Co AN / TPY-2, για την κατάρριψη βαλλιστικών βλημάτων βραχείας, μεσαίας και μεσαίας εμβέλειας.

Δείτε τα 2 βίντεο

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...