Ανοιχτά της Τρίπολης, Νότια της Μάλτας στην »καρδιά» της Μεσογείου πέταξαν χθες για πολλές ώρες τουλάχιστον δύο υπερσύγχρονα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου αλλά και ιπτάμενο τάνκερ του Ισραήλ.

Εκατοντάδες μίλια μακριά από το Τελ Αβίβ η Ισραηλινή πολεμική αεροπορία εκτέλεσε άσκηση στα όρια του FIR Μάλτας σε μια »θερμή» περιοχή κοντά στην σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο Λιβύη.

Και μόνο το γεγονός ότι στην αεροπορική άσκηση έλαβαν μέρος τα υπερσύγχρονα ιπτάμενα ραντάρ G550 με ικανότητα να »διαβάζουν» κάθε ιπτάμενο στίγμα σε μεγάλες αποστάσεις δείχνει το ενδιαφέρον της Ισραηλινής αεροπορίας να δηλώσει παρών αλλά και να συλλέξει πληροφορίες στην περιοχή.

  FAZ: Γερμανική ναυτική τεχνολογία Ελλάδας-Τουρκίας - Πού υπερέχουν οι Έλληνες

Tα Ισραηλινά αεροσκάφη μάλιστα κατά την επιστροφή τους στη βάση τους σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού πέταξαν πάνω από Ελληνικά νησιά μεταξύ των οποίων και το Καστελόριζο στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα ότι η στρατηγική συνεργασία με την Αθήνα συνεχώς αναβαθμίζεται.

Ενδεικτική τις στήριξης του Τελ Αβίβ προς την Αθήνα είναι η ανακοίνωση του Ισραηλινού υπουργείου εξωτερικών αμέσως μετά την υπογραφή της προκλητικής συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και του προέδρου της κυβέρνησης της Τρίπολης Αλ Σάρατζ.

  FAZ: Γερμανική ναυτική τεχνολογία Ελλάδας-Τουρκίας - Πού υπερέχουν οι Έλληνες

«Το Ισραήλ επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή και αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες και την αντίθεσή του σε κάθε απόπειρα παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων. Το Ισραήλ αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνεργασία του με την Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Συμφωνία η οποία περιλαμβάνει και στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στην Άγκυρα και στο GNA του προέδρου Αλ Σάρατζ. Αμέσως μετά τις υπογραφές ένα ακόμη μεταφορικό αεροσκάφος Cargo απογειώθηκε από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μισράτα το οποίο ελέγχει το GNA.Loading...