Τσίπρας σε Τουρκία: Ελάτε στο τραπέζι του διαλόγου για την Αν. Μεσόγειο

Κάλεσμα- προειδοποίηση προς την Τουρκία, να αφήσει τις προκλήσεις και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου απηύθυνε από τη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε κατά τη διάρκεια της Συνόδου ότι ο διεθνής γεωπολιτικός ρόλος της Ευρώπης δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος, αν δεν διασφαλίζει πρώτα από όλα την τήρηση του διεθνούς δικαίου στο εσωτερικό της, στην περιοχή της, και  στα κράτη-μέλη της.

«είχαμε λοιπόν την ευκαιρία τόσο εγώ όσο και ο πρόεδρος Αναστασιάδης, να αναδείξουμε ως κεντρικό ζήτημα στη σημερινή σύνοδο της παράνομης ενέργειας της Τουρκίας στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι στήριξε απόλυτα τις θέσεις του προέδρου της Κύπρου ο οποίος ζήτησε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό, ως ένα ευρωπαϊκό ζήτημα.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας, έστειλε και μήνυμα- προειδοποίηση προς την Άγκυρα, σημειώνοντας η Τουρκία πρέπει να κατανοήσει ότι οφείλει να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου και όχι να προχωρά με μονομερείς συνεχείς ενέργειες και παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

«Να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου όπως όλες οι υπόλοιπες χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Θέλουμε μία Μεσόγειο Ειρήνης και συνεργασίας και όχι μία Μεσόγειο παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου. Κι αυτό δεν είναι Ελληνική και κυπριακή θέση, αυτό είναι Ευρωπαϊκή θέση».

Πηγή

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter