Μήπως η ΕΕ προωθεί τη μαζική μετανάστευση;

Φαινομενικά, οι ηγέτες της ΕΕ τάσσονται κατά της παράνομης μετανάστευσης, αλλά ταυτόχρονα κάνουν τα πάντα για να εξυπηρετήσουν τους παράνομους μετανάστες και τις ΜΚΟ που ασχολούνται μαζί τους.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας και της Πολωνίας συναντήθηκαν στη Μπρατισλάβα με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών Jean-Yves le Drian για να συζητήσουν το μέλλον, την ασφάλεια και την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Υπουργοί των χωρών της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Ένωσης είπαν πως είναι καιρός να σταματήσει η ΕΕ την οργανωμένη μετανάστευση, καθώς μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, χιλιάδες πρώην μισθοφόροι τρομοκράτες προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρώπη, ενώ χιλιάδες άλλοι μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στα Βαλκάνια, περιμένοντας να αποκτήσουν πρόσβαση στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini δήλωσε πως αυτός αποφασίζει για το ποιος θα εισέρχεται στη χώρα.

«Ο Υπουργός Εσωτερικών έχει αρμοδιότητα για την δημόσια ασφάλεια και αυτός επιτρέπει τις αφήξεις. Έχω την εξουσία να αποφασίζω. Τα λιμάνια εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργού, είτε σας αρέσει είτε όχι. Οι Ιταλοί με πληρώνουν για να τους υπερασπίζομαι και εγώ το κάνω» είπε ο Ιταλός Υπουργός.

Επίσης πρόσθεσε πως, είναι μεγάλος ο κίνδυνος να είναι γεμάτα με τρομοκράτες τα πλοία που έρχονται στην Ευρώπη από την Βόρειο Αφρική και γι’ αυτό θα πρέπει να απαγορευτεί ο ελλιμενισμός στην Ιταλία των πλοίων που προέρχονται από εκεί.

«Δεν υπάρχουν αφίξεις (σ.σ. παράνομων μεταναστών) χωρίς άδεια. Φέτος περιορίστηκαν οι θαλάσσιες αφίξεις κατά 92%, ενώ μειώθηκαν στο μισό οι πνιγμοί και οι αγνοούμενοι. Η αυστηρή και ξεκάθαρη πολιτική αποδίδει» είπε ο Matteo Salvini.

Την ώρα που η Ευρώπη κατακλύζεται από παράνομους μετανάστες, στην Ισπανία, το δεξιό αντιμεταναστευτικό Κόμμα VOX, που έχει σύνθημά του το «κάνουμε την Ισπανία ξανά μεγάλη», αποκλείστηκε από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Οι Ισπανικές Αρχές επεσήμαναν πως ο αποκλεισμός του κόμματος από την τηλεόραση αποτελεί παραβίαση του εκλογικού νόμου. Το θέμα όμως περιπλέκεται, καθώς το VOX σήμερα δεν διαθέτει κανέναν εκλεγμένο βουλευτή και άρα δεν δικαιούται να λάβει μέρος στο debate. Όμως οι δημοσκοπήσεις του δίνουν υψηλότατα ποσοστά για τις εκλογές της 28ης Απριλίου.

Διαβάστε:  Πολεμική Αεροπορία: Τα τρία νέα όπλα που θέλει για τα F-16 Viper

Την περασμένη Πέμπτη, ο Διοικητής της Ρωσικής FSB Alexander Bortnikov δήλωσε κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου για την τρομοκρατία πως 1500 τρομοκράτες που πολέμησαν στη Μέση Ανατολή έχουν εισέλθει στην Ευρώπη. Ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε πως οι τρομοκράτες που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα, στάλθηκαν στην Ευρώπη από τους αρχηγούς τους για να συνεχίσουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Για τα προβλήματα που δημιουργούν οι δράσεις των ΜΚΟ στη Μεσόγειο που «διασώζουν» παράνομους μετανάστες και στη συνέχεια τους μεταφέρουν στην Ευρώπη, είχε μιλήσει ο επικεφαλής της FRONTEX Fabrice Leggeri.

Ο Fabrice Leggeri είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως οι ΜΚΟ που διασώζουν του μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης ουσιαστικά ενθαρρύνουν του λαθρέμπορούς να συνεχίσουν τις παράνομες δραστηριότητές του και να κερδίζουν από τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου.

Επίσης, είχε κατηγορήσει τις ΜΚΟ πως δεν συνεργάζονται αποτελεσματικά με τις Ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας. Τόνισε δε, πως το 40% των διασώσεων στη θάλασσα γίνεται από ΜΚΟ, οι οποίες κάνουν αδύνατο τον έλεγχο των πηγών και των οδών της μετανάστευσης, καθώς οι ΜΚΟ δεν συνεργάζονται.

Ποιοι είναι αυτοί που προωθούν και χρηματοδοτούν τις δράσεις των ΜΚΟ;
Γιατί η ΕΕ έδινε χρήματα στις ΜΚΟ που ασχολούνταν με τους μετανάστες, αντί να τα δίνει στις κυβερνήσεις των χωρών που δέχονταν τα κύματα των μεταναστών;
Γιατί οι ΜΚΟ αγωνίζονται να γεμίσουν την Ευρώπη με ανθρώπους από την Ασία και την Αφρική;
Γιατί η ΕΕ στέκεται αδύναμη μπροστά στις ΜΚΟ;

cosmostatus Με πληροφορίες από τα BBC, ANSA, TASS, Guardian και Voice of EuropeLoading...