Μήπως το Λιμενικό να μας εξηγούσε τι ακριβώς συνέβη με το γερμανικό EGV Berlin στη Λέσβο;

Μια πολύ περίεργη υπόθεση στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης που οργανώνεται από την Τουρκία, με πρωταγωνιστές τους Γερμανούς του πλοίου γενικής υποστήριξης EGV Berlin, έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον ιστοχώρο Naval News, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα τόσο για τους κανόνες υπό τους οποίους επιχειρούν στο πλαίσιο της βοήθειας -υποτίθεται- στην ελληνική πλευρά να αποκρούσει την υβριδική επίθεση που δέχεται από την Τουρκία με την προώθηση παρανόμων μεταναστών, με κάθε τρόπο στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα που βασίζεται σε ανακοίνωση του γερμανικού Ναυτικού, εγείρει υποψίες από αυτόν καθαυτόν τον τίτλο του! “German Navy ship rescues 32 migrants deported from Greek island in a rubber boat”, δηλαδή, “Πλοίο του γερμανικού Ναυτικού διασώζει 32 μετανάστες που απελάθηκαν από ελληνικό νησί σε λαστιχένια βάρκα”!

Δηλαδή, από τον τρόπο παρουσίασης, ο φυσιολογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι οι μετανάστες αυτοί βρίσκονταν στην Ελλάδα και αποφασίσαμε να τους απελάσουμε… Πόσο πιθανό είναι αυτό με βάση την εμπειρία στην περιοχή, αλλά και με βάση στοιχειώδεις κανόνες της λογικής;

  Naval Group: Έκλεισε νέο «deal» για γαλλικά περιπολικά σκάφη ανοικτής θαλάσσης

Διότι οι παράνομοι μετανάστες βρέθηκαν μόνοι τους σε μια λαστιχένια βάρκα και έσπευσαν οι Γερμανοί αν τους διασώσουν επειδή βρέθηκαν σε κίνδυνο. Ψευδέστατη και εξ ορισμού ύποπτη μεταφορά όσων συνέβησαν το πρωινό στις 4 Ιουνίου στο τόσο ταλαιπωρημένο από τη λαθρομετανάστευση νησί της Λέσβου. Αν είχαν απελαθεί, τουλάχιστον δεν θα ήταν μόνοι τους σε ελληνικά ύδατα…

Καταρχάς λοιπόν, πρόκειται για λαστιχένια λέμβο η οποία ξεκίνησε υπό την προστασία των Τούρκων να περάσει σε ελληνικό νησί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατορθώσαμε να συλλέξουμε, συνέβη το σύνηθες: Στην θαλάσσια οριογραμμή το σκάφος μπλοκαρίστηκε από τις ελληνικές δυνάμεις.

Το αδιέξοδο διήρκεσε μερικές ώρες. Στο δημοσίευμα βέβαια αναφέρεται ότι το αδιέξοδο διήρκεσε… 28 ώρες, το οποίο μαζί μ τα περί… απέλασης, δεν αναφέρονται καν στην ανακοίνωση του γερμανικού Ναυτικού! Άρα η πηγή της αναφοράς είναι άλλη. Κάποιος από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ή το Εξωτερικών; Κάποιος άλλος;

  Οι συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ δείχνουν 12 ν.μ. νοτίως και ανατολικά της Κρήτης

Μετά από τις ώρες που διήρκεσε το αδιέξοδο, συνέβη το σύνηθες, που οι Γερμανοί εμφανίζονται να αγνοούν ή να αποκρύπτουν, ενώ επιχειρούν στην περιοχή. Κάποιοι εκ των επιβαινόντων στη λαστιχένια βάρκα έπεσαν στο νερό, για να εκβιάσουν την έναρξη -δήθεν- επιχείρηση διάσωσης.

Επειδή κανείς δεν παρενέβαινε είτε από την Ελλάδα είτε από την Τουρκία, οι… ανθρωπιστές Γερμανοί του πληρώματος του EGV Berlin, έσπευσαν να “διασώσουν” τους μετανάστες που σκοπίμως είχαν πέσει στη θάλασσα! Από εκεί και πέρα και με τελική κατάληξη τη μεταφορά των παρανόμων μεταναστών σε ακτή της Λέσβου, εγείρονται μια σειρά από σοβαρότατα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης από ελληνικής ή/και γερμανικής πλευράς.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

defence-point.gr