Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία», την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, στην Παιανία.. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Για το μεταναστευτικό
Απαντώντας στην ερώτηση του Πρώτου ΘΕΜΑτος για το μεταναστευτικό και ειδικότερα αν η κυβέρνηση βρέθηκε απροετοίμαστη, τόσο για την επιτάχυνση του ασύλου, όσο και συνολικά στην πολιτική σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, είπε ότι δεν χρησιμοποιεί ως άλλοθι την προηγούμενη κυβέρνηση.

Κινηθήκαμε με συγκεκριμένο σχέδιο, γρήγορα, είναι στη διαβούλευση η νέα διαδικασία χορήγησης του ασύλου, ώστε όσοι δεν δικαιούνται να επιστρέφουν γρήγορα στην Τουρκία. Πήραμε κι άλλες αποφάσεις για την αποσυμφόρηση των νησιών. Μεριμνήσαμε για τις πιο ευαίσθητες ομάδες, όπως τα ασυνόδευτα ανήλικα, αλλά δεν βρήκαμε στρωμένο χαλί.

  Καταγγελία: ΜΚΟ βάζουν "προσφυγόπουλα" να περπατάνε ξυπόλητα στις λάσπες για να τα φωτογραφίζουν

Κατανοώ ότι το θέμα προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις. Η κοινωνία καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από την Ελλάδα και ότι αυτή η κυβέρνηση έχει άλλο τρόπο αντιμετώπισης.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις για το ίδιο θέμα, ο κ.Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων: Η ρητορική μας για το μεταναστευτικό δεν ήτα ακραία. Τι λέγαμε; Οτι το 2015 άνοιξαν τα σύνορα και μέσω Ελλάδας ήταν ο πιο εύκολος τρόπος να μπεις στην Ευρώπη, υπήρξαν περιστατικά κακοδιαχείρισης, ρωτήστε την OLAF. Δεν βλέπω το λόγο να ανακαλέσουμε την κριτική που είχαμε ασκήσει στην προηγούμενη κυβέρνηση.

  Το υπάρχον νομικό καθεστώς της ΕΑΒ είναι η κύρια αιτία που δεν της επιτρέπει να γίνει αποδοτική

Ποιό θα είναι το σημείο μηδέν για την ενεργοποίηση του σχεδίου Β’ για το μεταναστευτικό;
-Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, είπα ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο.

Πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...