«Όχι» στην πιλοτική λειτουργία δικτύου 5G είπε το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας αποδεχόμενο αίτηση ομάδας πολιτών που είχε ζητήσει να σταματήσει το «πείραμα» για λόγους υγείας.

Υπέρ τάχθηκαν 16 σύμβουλοι, ζητώντας να μην ανανεωθεί η σύμβαση με τη εταιρεία η οποία είχε αναλάβει το έργο, πριν γίνουν νέες μετρήσεις. Κατά της διακοπής στράφηκαν μόνο 13 άτομα.

Τυπικά, η απόφαση ζητεί να διακοπεί η συνεργασία με τη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «έως ότου η εν λόγω τεχνολογία περάσει από το πειραματικό στάδιο στο στάδιο της ολοκληρωμένης εφαρμογής», σύμφωνα με το δημοσίευμα του τοπικού μέσου eleftheriaonline.gr.

Ουσιαστικά οι 16 σύμβουλοι που τη ψήφισαν αποδέχτηκαν ότι στην Καλαμάτα γινόταν «πείραμα με πειραματόζωα τους Καλαματιανούς» και ότι είναι μη αποδεκτές οι επιστημονικές μετρήσεις του «Δημόκριτου» που καταμετρούν ακτινοβολία πολύ μικρότερη του επιτρεπτού ορίου (0,2 volt με όριο 47).

  Και να δείτε που για το...καλό μας, μπορεί να κλείσουν τις εκκλησιές εκεί κατά τον Δεκαπενταύγουστο και μετά τα Χριστούγεννα!

Επιπλέον, στο κείμενο που διάβασαν οι εκπρόσωποι των αντιδρώντων πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο, χαρακτηρίζεται «επικίνδυνη» η ακτινοβολία από τα δίκτυα 2G, 3G και 4G, ενώ αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι υπάρχει σχέδιο στείρωσης των Καλαματιανών, με παράλληλη εισροή μεταναστών, ώστε να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση της πόλης.

Ακόμη και όταν υπάλληλος του δήμου Καλαμάτας παρέθεσε τα στοιχεία των επιστημονικών μετρήσεων, σύμφωνα με τα οποία η ακτινοβολία από τις κεραίες είναι εντυπωσιακά μικρότερη από τα όρια ασφαλείας, οι περισσότεροι σύμβουλοι τα αγνόησαν επιδεικτικά και ψήφισαν να διακοπούν οι δοκιμές, και το δίκτυο 5G να λειτουργήσει στην Καλαμάτα όταν θα λειτουργήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ουσιαστικά το Σώμα στοιχήθηκε πίσω από τη φράση του δημοτικού συμβούλου και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτη Μπεχράκη, ο οποίος είπε «βάζουμε τέλος στην τεχνοφιλία θέτοντας σε προτεραιότητα την υγεία». Ο κ. Μπεχράκης με τον τρόπο αυτό αμφισβήτησε ανοιχτά τις προθέσεις της κυβέρνησης Τσίπρα και του πρώην υπουργού Νίκου Παπά, ο οποίος προώθησε τη σύμβαση για τις δοκιμές του δικτύου 5G στην Καλαμάτα. Και υιοθέτησε τις απόψεις όσων υποστηρίζουν ότι ο δήμος και οι κυβερνήσεις μετέτρεψαν τους Καλαματιανούς σε πειραματόζωα.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  Και να δείτε που για το...καλό μας, μπορεί να κλείσουν τις εκκλησιές εκεί κατά τον Δεκαπενταύγουστο και μετά τα Χριστούγεννα!

Την άποψη αυτή, περί μετατροπής των Καλαματιανών σε πειραματόζωα, την υιοθέτησαν και οι περισσότεροι από τους 16 συμβούλους που ψήφισαν υπέρ της διακοπής των δοκιμών, αν και αρχικά ο εισηγητής Βασίλης Κοσμόπουλος επιχείρησε να παρουσιάσει την πρόταση διακοπής ως συνέπεια της ετεροβαρούς σύμβασης μεταξύ της Wind και του δήμου. «Οσα ανταλλάγματα και να μας δώσουν δεν τα βάζουμε πάνω από την υγεία μας» δήλωσαν πολλοί σύμβουλοι στη συνέχεια, αλλάζοντας προφανώς το πολιτικό μήνυμα του αρχικού εισηγητή.Loading...