Γρίφος τα επαναλαμβανόμενα ραδιοσήματα από μακρινό γαλαξία τα οποία λαμβάνουν για δεύτερη φορά στην ιστορία οι επιστήμονες

Κάτι φαίνεται πως μας λέει το διάστημα, καθώς επιστήμονες αναφέρουν επαναλαμβανόμενα ραδιοσήματα που προέρχονται από γαλαξία 1,5 δις έτη φωτός μακριά!
Γη ακούει διάστημα! Είναι μόλις η δεύτερη φορά που οι ειδικοί λαμβάνουν παρόμοια επαναλαμβανόμενα εξωγήινα ακούσματα από τόσο μακριά.

Συνήθως, ανάλογες ηχητικές λήψεις θεωρούνται αποτέλεσμα αστρικών εκρήξεων, που διαρκούν μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, αλλά εκτοξεύονται με την ίδια ποσότητα ενέργειας που ο ήλιος χρειάζεται για να παράγει 12 μήνες!

Πιθανώς το πιο συναρπαστικό είναι το γεγονός ότι από τις παραπάνω από 60 αστραπιαίες εκρήξεις που εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής, μόνο μία από αυτές έχει επαναληφθεί.

Μέχρι τώρα, υπήρχε μόνο ένα γνωστό επαναλαμβανόμενο FRB (ραδιοσήμα). Έχοντας περισσότερους αναμεταδότες και περισσότερες πηγές διαθέσιμες για μελέτη, μπορεί να κατανοήσουμε αυτά τα κοσμικά παζλ – από πού προέρχονται και τι τα προκαλεί, δήλωσε η Ingrid Stairs, αστροφυσικός στο UBC της Καλιφόρνιας.

Τα επαναλαμβανόμενα σήματα πιθανότατα σημαίνει ότι υπάρχει – και ότι η ανθρωπότητα πιθανότατα θα βρει – ένα “ουσιαστικό πληθυσμό” επαναλαμβανόμενων σημάτων, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...