Σε ισραηλινό φορτηγό πλοίο εκδηλώθηκε μεγάλη έκρηξη την Παρασκευή, βρισκόμενο στον Κόλπο του Ομάν, όπως ανέφερε το «Associated Press».

Το πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχο ασφαλείας σημείωσε ότι το πλοίο φέρει τη σημαία Μπαχαμών και έχει την ονομασία ως «Helios Ray», αλλά ανήκει σε μια εταιρεία στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τη βρετανική ναυτιλιακή αρχή, η έκρηξη ανάγκασε το πλοίο να πάει στο πλησιέστερο λιμάνι, διευκρινίζοντας ότι το πλήρωμά του ήταν ασφαλές και δεν τραυματίστηκε.

  Ρωσικό μαχητικό MiG-31 αναχαίτισε αεροσκάφος των ΗΠΑ πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό (βίντεο)

Σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα παρακολούθησης, η έκρηξη σημειώθηκε 44 ναυτικά μίλια βόρεια της πρωτεύουσας του Ομάν, Μουσκάτ.

Ενώ η βρετανική ναυτιλιακή εμπορική αρχή συμβούλεψε τα πλοία που πλέουν στην περιοχή να είναι προσεκτικά.

Το πρακτορείο περιέγραψε την έκρηξη ως «μυστηριώδης» καθώς έρχεται κατόπιν της πολιτικής της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, να ακολουθήσει διαφορετικές πολιτικές έναντι του Ιράν.

Μια σειρά εκρήξεων έχουν στοχεύσει πλοία στον Κόλπο του Ομάν κοντά στα στενά του Ορμούζ από το 2019, καθώς η διοίκηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Ιρανική Επαναστατική Φρουρά ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις.

  «Στοπ» από Πούτιν σε Ερντογάν : «Να μην καταργήσεις την συνθήκη του Μοντρέ - Είναι απαραίτητη»

El Balad, Al Hurra

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

echedoros-a.grLoading...