Connect with us

Εθνικά θέματα

Να ακυρωθούν οι αποφάσεις χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς (για ευνοήτους λόγους)

Δημοσιεύθηκε

του Θωμά Ακριτίδη
Από την εποχή της γραφικής Τασίας, που προσκαλούσε διακαώς τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα με το γνωστό «Ελάτε να λιαστείτε στην Ελλάδα, η Ελλάδα είναι παράδεισος», μέχρι σήμερα η Ελλάδα καταλήφθηκε σχεδόν ολόκληρη από ατέλειωτα ασκέρια από αυτούς.

Η πατρίδα μας ζει εδώ και μια δεκαετία σε μια απίστευτη τεχνητή κρίση χρέους, με φτωχοποίηση και κυριολεκτικά διάλυση της μεσαίας τάξης, έτσι ώστε να μην είναι σε θέση να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές μεροκάματο για κάθε έναν Έλληνα, που είναι πρόθυμος να εργαστεί και να εξασφαλίσει έτσι το ψωμί και την επιβίωση της οικογένειάς του. Αντί γι’ αυτό γέμισε η πατρίδα μας με χιλιάδες μετανάστες από κάθε λογής ασιατική και αφρικανική χώρα, που είναι σχεδόν στο σύνολό τους μουσουλμάνοι νεαρής κυρίως ηλικίας.

Η συνεχής ροή των μεταναστών αυτών, σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα μας, έχει ως συνέπεια την δραστική αλλαγή της δημογραφικής υφής και την χειροτέρευση της κατάστασης του αυτόχθονος καθαρού ιθαγενούς πληθυσμού τόσο από άποψη οικονομική, όσο και από κοινωνική, αφού σε λίγο καιρό θα έχουμε μετατραπεί σε μια υπανάπτυκτη μουσουλμανική χώρα, όπως είναι και όλες εκείνες οι χώρες από όπου προέρχονται όλοι αυτοί οι μετανάστες.

Αυτό που είναι το χειρότερο είναι πως η προηγούμενη διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, χορήγησε άμεσα σε όλους αυτούς τους αλλοδαπούς που μπήκαν εντελώς παράνομα στη χώρα ως λαθροεισβολείς, την ελληνική ιθαγένεια (η ιθαγένεια ως νομικός όρος αντικατέστησε την παλαιότερα χρησιμοποιούμενη υπηκοότητα), δηλαδή τους αναγνώρισε ως Έλληνες πολίτες και κατ’ επέκταση ψηφοφόρους, προφανώς για να αποκτήσει την εύνοιά τους στις επόμενες εκλογές. Σ’ αυτή την απόφαση βρήκε συμμάχους σχεδόν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Η απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στους αλλογενείς έγινε μέσω της τροποποίησης του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, την οποία ψήφισαν σχεδόν όλα τα κόμματα, με τρόπο ώστε να μπορούν να γίνουν Έλληνες πολίτες αλλοδαποί χωρίς ελληνική καταγωγή. Το δίκαιο του αίματος (jus sanguinis) έπαψε να είναι η μοναδική νομική βάση απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας μέσω της εισαγωγής εξαιρέσεων που στηρίζονται στο δίκαιο του τόπου (jus soli) ως νομική βάση απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας. Έτσι Έλληνας αναγνωρίζεται όχι μόνο όποιος κατάγεται από Έλληνες γονείς αλλά και αλλογενείς που γεννήθηκαν στην Ελλάδα υπό προϋποθέσεις που εύκολα εκπληρώνονται (π.χ. αποφοίτηση από ελληνικό σχολείο). Μία τέτοια επιλογή ίσως δικαιολογείται σε χώρες που δημιουργήθηκαν από μετανάστες (π.χ. Η.Π.Α.), όχι όμως – κατά την γνώμη μου – σε χώρες όπως η Ελλάδα, που δημιουργήθηκε ιστορικά ως έθνος-κράτος.

Άρα η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας και κατ’ επέκταση του δικαιώματος ψήφου σε Ελληνοποιηθέντες αλλοδαπούς είναι καταχρηστική. Ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου αποκτά ένας αλλοδαπός σε όλο σχεδόν τον υπόλοιπο κόσμο υπό αυστηρές προϋποθέσεις, όπως είναι η μακροχρόνια νόμιμη διαβίωση και εργασία στη χώρα με βάση σχετική σύμβαση εργασίας, η αποδεδειγμένη γνώση της εθνικής γλώσσας και ιστορίας της φιλοξενούσας χώρας και ο αποδεδειγμένος ενστερνισμός όλων τα εθνικών ιδεωδών της. Τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύει για τις ορδές των αλλοδαπών που εισέβαλαν παράνομα στη χώρα και τους χορηγήθηκε αμέσως εκτός από την ανθρωπιστική βοήθεια, που μπορεί να ήταν και επιβεβλημένη, και η ελληνική ιθαγένεια, που συνοδεύεται από το δικαίωμα ψήφου.

Διαβάστε:  Πρώην ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης: Η κατάσταση με την Τουρκία «είναι σοβαρή και κρίσιμη»

Κατά συνέπεια, οι Ελληνοποιηθέντες αλλοδαποί – δηλαδή οι Έλληνες στα χαρτιά και όχι στην καταγωγή – μπορούν πλέον να αλλοιώνουν προς το απόλυτα χείριστο για τα εθνικά μας συμφέροντα όλα τα εκλογικά αποτελέσματα, μία δυνατότητα που ενισχύεται όσο περνά ο χρόνος και περισσότεροι αλλοδαποί λαμβάνουν την ελληνική ιθαγένεια.

Το θέμα είναι σοβαρότατο και δεν μπορεί να το αντιμετωπίζουμε με βλακώδη απάθεια. Τόσο σοβαρό, που δεδομένης της υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζουμε και της υπεργεννητικότητας των λαθρομεταναστών, αν δεν αντιμετωπιστεί ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, σε λίγα χρόνια δεν θα αντηχεί ποτέ σε καμμιά Κυριακή και γιορτή σε κάθε ελληνική γειτονιά η καμπάνα της εκκλησίας μας, αλλά ο μουεζίνης του μιναρέ της γειτονιάς θα διαλαλεί παντού από άκρο σε άκρο της Ελλάδας το «Αλλάχ-αλλάχ-ιλαλλάχ»… Τα δε σχολειά μας δεν θα έχουν καθόλου Ελληνόπουλα ως μαθητές, αλλά αποκλειστικά και μόνο μουσουλμάνους από οπουδήποτε γης… Μουσουλμάνους που τους δεχτήκαμε, τους επιδοτήσαμε και τους χορηγήσαμε ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ, ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, κάτι που δεν συνέβη ποτέ πουθενά αλλού στον κόσμο!!!

Συνεπώς προτείνω για όλους αυτούς τους λόγους, όπως συσπειρωμένοι όλοι οι Έλληνες που συμφωνούμε με όλα τα παραπάνω που εξέθεσα, να κινηθούμε και να απαιτήσουμε δυναμικά από την παρούσα κυβέρνηση:

α) την τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, ώστε αυτός να στηρίζεται μόνο στο δίκαιο του αίματος (jus sanguinis), δηλαδή μόνο οι Έλληνες στην καταγωγή να αναγνωρίζονται ως Έλληνες πολίτες.

β) την ακύρωση όλων των διοικητικών πράξεων με τις οποίες χορηγήθηκε η ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπούς που εισέβαλαν παράνομα στη χώρα.

Αν δεν το κάνουμε αυτό θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Και αν το κάνουμε αυτό πράξη αλλά η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα, θα πρέπει να της πούμε πως είναι πιστός συνεχιστής του καταστροφικού έργου του προκατόχου της και επομένως στις επόμενες εκλογές την περιμένει η ίδια τύχη με εκείνον.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση μεταναστών στην Ελλάδα, που βεβαιώνουν του λόγου το αληθές:

https://www.synigoros.gr/…
http://www.ministryofjustice.gr/…/langua…/el-GR/Default.aspx

https://analyst.gr/…/metanastevsi-to-nomosxedio-gia-to-as…/…

Σημείωση “φ”: Υπεύθυνος για το άρθρο είναι αποκλειστικά ο αρθρογράφος. Οι θέσεις του είναι προσωπικές και τίθενται σε δημόσιο διάλογο σε πνεύμα ελευθερίας.

Loading...


Διαβάζονται