Η Πολωνία χρειάζεται πίσω όσους νέους και νέες αναζήτησαν καλύτερη τύχη στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να συμβάλουν στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει πλήρως τη φορολογία επί του εισοδήματος για τους περισσότερους πολίτες κάτω των 26 ετών.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, όπως αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμά τους οι Financial Times, δήλωσε ότι «το μέτρο αυτό στόχο έχει να βελτιώσει τις ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους, ώστε να αντιστοιχούν σε εκείνες που προσφέρονται στη Δύση» (και οι οποίες τους δελέασαν).

Επιπλέον, ο κ. Μοραβιέτσκι ανέφερε πως αρχής γενομένης από το 2004, χρονιά εισδοχής της Πολωνίας στην Ε.Ε., αποχώρησαν από εκεί 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι, σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, το 2015 είχε δημιουργηθεί ευρεία πολωνική κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία αριθμούσε σχεδόν 680.000 μέλη, τη στιγμή που η Κρακοβία, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας, έχει σχεδόν πληθυσμό 750.000.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα ευεργετηθούν περίπου 2 εκατ. άνθρωποι, ενώ η κατάργηση αντιστοιχεί σε 2,5 δισ. ζλότι, ή σχεδόν 590 εκατ. ευρώ. Τι σημαίνει η νέα ρύθμιση; Οτι οι νέοι και οι νέες στην Πολωνία που δεν έχουν συμπληρώσει το 26ο έτος της ηλικίας τους και κερδίζουν ετησίως έως και 85.000 ζλότι, ή σχεδόν 20.000 ευρώ (περίπου 1.670 ευρώ τον μήνα) θα έχουν μηδενική φορολογική επιβάρυνση.

Εντούτοις, η νέα ρύθμιση δεν θα ισχύει για όσους διατηρούν τη δική τους επιχείρηση

kathimerini.grLoading...