Έτσι εκκολάπτεται το «αυγό του φιδιού»

Ένα περίεργο δρώμενο έστησε μια επερεθνιστική ομάδα στη συνοικία Nazilli στη δυτική επαρχία του Αϊδινίου, διαμαρτυρόμενη για την γιορτή των Χριστουγέννων και των δυτικών εθίμων της Πρωτοχρονιάς.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, μέλη του υπερεθνικιστικού κινήματος Alperen Ocaklari, ντυμένα με τοπικές φορεσιές, έκαναν ότι συνέλαβαν έναν άνδρα ντυμένο Άγιο Βασίλη, τον χτυπούσαν και τον απειλούσαν με όπλο στο κεφάλι.

Στη συνέχεια χόρευαν παραδοσιακό χορό. Σύμφωνα με την Χουρριέτ, ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κινήματος, Burak Yaşar, είπε ότι στόχος του δρώμενού τους ήταν να φέρουν τους ανθρώπους πίσω στις ρίζες τους.
«Ο σκοπός μας είναι η επιστροφή στις ρίζες. Είμαστε Τούρκοι μουσουλμάνοι και έχουμε ασπαστεί το Ισλάμ εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί υπάρχει ευαισθησία με τις χριστιανικές παραδόσεις και όχι με τις δικές μας παραδόσεις, τις δικές μας θρησκευτικές και εθνικές εορτές. Οργανώσαμε αυτή τη διαμαρτυρία κατά της γιορτής των Χριστουγέννων θέλοντας να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι θα πρέπει να γιορτάζουν τις δικές μας εθνικές εορτές».

https://youtu.be/9gEGqjRrIdE

Loading...