Να γιατί τρέχουν οι ΗΠΑ – Το Ιράν σε έξι μήνες θα έχει πυρηνικά όπλα

Το Ιράν «απέχει έξι μήνες από το να έχει πυρηνικά όπλα» και «οι Ισραηλινοί πρέπει να ανησυχούν», προειδοποιεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

Ο Όλι Χενιόνεν, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας ασφαλείας της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας και υπηρέτησε ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής, δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να οπλιστεί με πυρηνικά όπλα σε έξι έως οκτώ μήνες.

Ο Heinonen πρόσθεσε ότι το Ισραήλ και άλλα κράτη του Κόλπου πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν την απειλή, επικρίνοντας παράλληλα τον χειρισμό της κατάστασης από τον ΔΟΑΕ.

  Πολιτική κρίση στην Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου απείλησε τον Ερντογάν με παραίτηση

Ο Heinonen έκανε τις παρατηρήσεις του σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Ισραήλ, τμήμα του οποίου δημοσιεύθηκε από το Israel National News την Τετάρτη.
«Οι Ισραηλινοί πρέπει να ανησυχούν και οι χώρες του Κόλπου έχουν επίσης λόγο ανησυχίας», είπε. «Πώς θα μπορέσετε να διασφαλίσετε την ασφάλειά σας εάν το Ιράν έχει πυρηνικές ικανότητες;

Η Τεχεράνη απείλησε να ξεκινήσει εκ νέου το πυρηνικό της πρόγραμμα μετά την αποχώρηση της κυβέρνησης Tραμπ από την πυρηνική συμφωνία που υπεγράφη με τον Λευκό Οίκο και τον Ομπάμα.

  Μούμια 4.000 ετών ξαναγράφει την ιστορία της Αιγύπτου

Το Ιράν έδωσε προθεσμία στις 7 Ιουλίου για τους υπόλοιπους εταίρους της συμφωνίας – το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Κίνα, τη Ρωσία και τη Γερμανία – για να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους, αλλιώς θα σταματήσει να συμμορφώνεται.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

dailymail.co.uk, corfiatiko.blogspot.com