“Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει” αν θα παραμείνει σύμμαχος στο ΝΑΤΟ ή θα διακινδυνεύσει την ασφάλεια αυτής της εταιρικής σχέσης με τις “παράτολμες αποφάσεις της”, όπως είναι η αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, προειδοποίησε απόψε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Στην ομιλία του με την ευκαιρία της 70ής επετείου από την ίδρυση “της πιο επιτυχημένης στρατιωτικής συμμαχίας στην ιστορία”, όπως χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ, ο Πενς, ενέτεινε τις πιέσεις προς την Άγκυρα να αποσυρθεί από τη συμφωνία αυτή με τη Μόσχα.

  «Όχι» σε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας λέει το Λονδίνο

“Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει. Θέλει να παραμείνει κρίσιμος εταίρος στην πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία στην ιστορία ή θέλει να διακινδυνεύσει την ασφάλεια αυτής της εταιρικής σχέσης λαμβάνοντας τέτοιες παράτολμες αποφάσεις που υπονομεύουν τη συμμαχία μας;” διερωτήθηκε.

Η δήλωση αυτή ήρθε μετά το “πάγωμα” των παραδόσεων F-35 στην Τουρκία.

Λίγο νωρίτερα, χωρίς να κατονομάσει την Τουρκία, ο Πενς υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν θα παραμείνει άπραγος την ώρα που οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ “αγοράζουν όπλα από τους αντιπάλους μας που απειλούν τη συνοχή της συμμαχίας μας”.

  Η Ρωσία απάντησε στο τελεσίγραφο της Ουάσινγκτον για το START III

Η dailysabah γράφει την ίδια ώρα πως ο Ερντογάν αρνείται να κάνει πίσω στη συμφωνία του με τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Δήλωση Τσαβούσογλου: Δεν υποχωρούμε
Η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400 από την Ρωσία, παρά τις αντιδράσεις των Ηνωμένων Πολιτειών,όμως είναι διατεθειμένη να συγκροτήσει ομάδα εργασίας σε συνεργασία με την Ουάσιγκτον ώστε να αποδείξει πως τα ρωσικά όπλα δεν συνιστούν απειλή για τα NATOϊκά συστήματα.Loading...