Ο ναύαρχος Φαράζ Αλ Μαχντάουι, αρχηγός του ναυτικού, επιβεβαίωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για όλες τις περιπτώσεις και ότι το ναυτικό έχει εντολές να χτυπήσει οποιοδήποτε τουρκικό πολεμικό πλοίο προσεγγίσει ακτή της Λιβύης.

Σε δήλωσή του προς την εφημερίδα Al-Bayan σήμερα, ο στρατηγός Φαράζ Αλ Μαχντάουι δήλωσε ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) θα σταματήσει οποιαδήποτε ανάμειξη της Τουρκίας και θα ανατρέψει τα τουρκικά σχέδια στη Λιβύη αναφέρουν τα tourkikanea.gr

Ο τουρκικός στρατός καταρρέει στην Λιβύη

Τις τελευταίες μέρες οι επιχειρήσεις του LNA κατά των υποστηριζόμενων από την Τουρκία δυνάμεων του Σάρατζ (GNA) έχουν αυξηθεί σε ένταση και γνωρίζουν εδαφικά κέρδη από αυτή τη δράση τους.

  Βίντεο. Κούρδοι αντάρτες καταστρέφουν τεθωρακισμένο σε τουρκικό έδαφος με αντιαρματικό πύραυλο

Στις μάχες για το Αμπού Γκριάν, το οποίο είναι ένα σημαντικό σταυροδρόμι νοτιοανατολικά της Μισράτα υπήρξαν βαριές απώλειες εκατέρωθεν με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ των δυνάμεων του Χαφτάρ που έχουν αεροπορική υποστήριξη από αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Οι Σύριοι μισθοφόροι έχουν υποστεί απώλειες στο Αμπού Γκριάν και στα περίχωρα της Τρίπολης ενώ η αντιαεροπορική ομπρέλα που είχαν προσπαθήσει να στήσουν οι Τούρκοι στο αεροδρόμιο του Mitiga της Τρίπολης έχει υποστεί καταστροφές από τους βομβαρδισμούς του LNA.

Σε συνέχεια των αψιμαχιών αυτών στα περίχωρα της Τρίπολης η κατάσταση έχει φθορά και μόνο φθορά για τις δυνάμεις του GNA που έχουν λάβει και τουρκικό εξοπλισμό.

  Τούρκικό θράσος “Η Γαλλία να μας ζητήσει συγνώμη”

Στο παρακάτω βίντεο δύο τουρκικά όχηματα μεταφοράς προσωπικού ACV-15 που έχουνεγκαταλειφθεί από τις δυνάμεις του GNA, πέφτουν στα χέρια των υποστηρικτών του Χαφτάρ.

Ταυτόχρονα χθες ο LNA κατάφερε να καταρρίψει άλλο ένα UACV Bayraktar των Τούρκων που επιχειρεί στη Λιβύη με τις δυνάμεις του LNA να έχουν προκαλέσει δυασσανάλογα μεγάλες απώλειες στο πολυδιαφημισμένο τουρκικό μέσο.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...