Νέα τουρκική πρόκληση με πολεμικό πλοίο μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Παρ’ ολίγον «θερμό» επεισόδιο τουρκικού πολεμικού πλοίου με ελληνικό ωκεανογραφικό σημειώθηκε στην περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, στο διάστημα 20 – 23 Σεπτεμβρίου, όπως αποκάλυψε το ΟΡΕΝ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όταν το ελληνικό ερευνητικό «ΑΙΓΑΙΟ», το οποίο ανήκει στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών βγήκε έξω από τα 6 ναυτικά μίλια και άρχισε να πλέει σε διεθνή ύδατα.

Τότε το προσέγγισε τουρκικό πολεμικό πλοίο, ο κυβερνήτης του οποίου ζήτησε δύο φορές μέσω ασυρμάτου να ενημερωθεί για τα στοιχεία του πλοίου, αλλά και για την αποστολή του ελληνικού ερευνητικού.

  Αδιανόητο: Ξεσπιτώνουν τους ακρίτες που φυλάνε τον Έβρο, για να μην τρομάζουν… τα φλαμίνγκο! Τρίβουν τα χέρια τους οι Τούρκοι!

Ο πλοίαρχος του ελληνικού ερευνητικού αρνήθηκε να απαντήσει στο αίτημα του Τούρκου κυβερνήτη και στη συνέχεια το τουρκικό πολεμικό πλοίο απομακρύνθηκε.

Όπως σημείωσε στο OPEN η Γεωργία Γαρατζιώτη τόσο οι έρευνες του ελληνικού πλοίου όσο και η άρνηση του Έλληνα πλοιάρχου να απαντήσει στο αίτημα του τουρκικού πολεμικού στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να υπερασπίζεται και να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και δεν αναγνωρίζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter