Τούρκοι έπεσαν νεκροί και τραυματίες από σμήνος drones που βομβάρδισαν τουρκική βάση στην Λιβύη

Ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Τουρκία-Λιβύη και μετέφερε όπλα, τουρκικά UAV και Τούρκους στρατιωτικούς συμβούλους ανατινάχτηκε στο αεροδρόμιο-βάση του GNA από σμήνος οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΑΕ σύμφωνα με τουρκικές και ρωσικές πηγές.

O εκπρόσωπος του LNA ανακοίνωσε πριν λίγο ότι από τις επιδρομές μόνο στην Μισράτα καταστράφηκαν 4 τουρκικά UAV και υπάρχουν νεκροί και τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες…

Ο συνταγματάρχης του GNA, Abdulbasit Tika, σε συνέντευξη τύπου ανέφερε πως τα ΗΑΕ “οδηγούν” τον πόλεμο προς την Τρίπολη.
Ανέφερε επίσης πως “αξιωματικοί των ΗΑΕ έχουν έρθει στην Λιβύη και επιχειρούν στις περιοχές Qasir Bin Ghashir, Ras Lanuf, Al-Jufra και Al Marj” και πρόσθεσε:

  Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο, πάσχει από επιληψία

” Πριν λίγες ημέρες σμήνος 30 (!) μη επανδρωμένων αεροσκαφών έφτασαν στην Λιβύη μέσω Αιγύπτου. Ηταν των ΗΑΕ και ήρθαν για να λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις του Στρατάρχη Χ.Χαφτάρ!

Ολες οι κινήσεις των δυνάμεων του Στρατάρχη παρακολουθούνται. Θα υπάρξει σκληρή απάντηση στις επιθέσεις που δεχτήκαμε.
Τα drones των ΗΑΕ έπληξαν το αεροδρόμιο Mitiga στην Τρίπολη.

Ομως, παρόλ’ αυτά οι δυνάμεις του Χαφτάρ το βομβαρδίζουν επί 4 σερί ημερες ως αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές των τουρκικών μη επανδρωμένων UAV, Bayraktar TB2, στην αεροπορική βάση της Juffra.

  Tέλος στις «καλές σχέσεις» Μόσχας/Άγκυρας – Νέα «κεραμίδα» στο κεφάλι του Ερντογάν

Στόχοι των drones των ΗΑΕ ήταν και οι βάσεις στη Σίρτη με συνέπεια οι δυνάμεις του GNA να θέσουν εκτός μάχης το αεροδρομιο και να εκτρέψουν την κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της Μισράτα, 2.5 ώρες ανατολικά της Τρίπολης. Τελικά και η βάση στην Μισράτα βομβαρδίστηκε.

Φυσικά ο λόγος των βομβαρδισμών του LNA ήταν η τουρκική βάση στο αεροδρομιο Mitiga εικόνες της οποίας είδαν το φως της δημοσιότητας σε αιγυπτιακά ΜΜΕ. Oι Tούρκοι είχαν προχωρήσει σε επέκταση της βάσης με κατασκευή νέων συγκροτημάτων, shelter, UAV κτλ αναφέρει το pronews.gr.Loading...