ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.. ΔΕΝ ΕΊΠΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Νοτοπούλου Για Θεσσαλονίκη: «Αν Εκλεγούμε, Θα Στηρίξουμε Την Gay Και Τρανσέξουαλ Κοινότητα»

Η στήριξη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας μας», είπε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης

Ομιλία στην εκδήλωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ) στη Θεσσαλονίκη, αφιερωμένη στην Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης, πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κυρία Νοτοπούλου χαρακτήρισε «ιδιαίτερα τιμητική» την πρόσκληση στην ημερίδα του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών η οποία είναι αφιερωμένη στην 20η Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης, μία μέρα που, όπως σημείωσε «κουβαλά τον πόνο και την οργή από τη δολοφονία του Ζακ λόγω των πολλαπλών του ταυτοτήτων, αλλά και των κάθε Ζακ που πέρασαν από τη γη».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία της «ήδη στα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, βρίσκονται στην καρδιά της φιλοσοφίας μας, αποτελώντας εν αντιθέσει με παλιές κυβερνήσεις, πυρηνικό μέρος της ταυτότητας της κυβέρνησης μας».

Διαβάστε:  Πες μου ότι αυτό που βλέπω δεν είναι αλήθεια.. Πές μου ότι είναι ψέμμα

Η κυρία Νοτοπούλου ανέφερε ενδεικτικά κάποιες από νομοθετικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, «καταφέραμε την θέσπιση του νέου ενισχυμένου σύμφωνου συμβίωσης και την επέκτασή αυτού στα ομόφυλα ζευγάρια, την εξίσωση των κοινωνικοασφαλιστικών και φορολογικών δικαιωμάτων με τους έγγαμους, τη δυνατότητα που τους παρέχεται να διεκδικήσουν συνυπηρέτηση και οικογενειακά επιδόματα.

Επίσης, η κατάργηση του κατάπτυστου ρατσιστικού άρθρου του 347 του Ποινικού Κώδικα, που έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «παρά φύσιν ασέλγεια αρρένων» και που σημειωτέων καταψήφισε το ΚΙΝΑΛ.

Τα μέτρα προώθησης του θεσμού για την υιοθεσία και αναδοχή, όπου πλέον δίνεται η δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης αλλά και την ψήφιση του νόμου για την ίση μεταχείριση, όπου έπειτα από 16 χρόνια καθυστέρησης, διευρύνθηκε μεταξύ άλλων η εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης προς τρανς και ίντερσεξ άτομα, σε θέματα εργασίας, απασχόλησης, πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμα στο κοινό.
diaforetiko