Μετά την προσωπική επίθεση που δέχθηκε από το δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο Ντόναλντ Τραμπ, προσγειωνόμενος στη Μεγάλη Βρετανία, αποδοκίμασε μέσω του Twitter τον αριστερό πολιτικό, αποκαλώντας τον «αποτυχημένο».

Τα Tweets – τα οποία φαίνεται να γράφτηκαν κατά την ώρα της πτήσεως στον βρετανικό εναέριο χώρο, λίγο πριν το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One προσγειωθεί στο Λονδίνο – ήταν η απάντηση σε ένα άρθρο για τον Πρόεδρο τον ΗΠΑ, που έγραψε ο δήμαρχος Σαδίκ Καν στην πιο γνωστή αριστερή βρετανική κυριακάτικη εφημερίδα, την THE OBSERVER.

Μια μέρα λοιπόν πριν την επίσκεψη, ο Καν συνέκρινε τον Τραμπ με τους πιο απολυταρχικούς και φασίστες ηγέτες του περασμένου αιώνος. Απαντώντας, ο Πρόεδρος Τραμπ επεσήμανε τις κακές επιδόσεις του Καν ως δημάρχου, κατά τη θητεία του οποίου το βίαιο έγκλημα και οι φόνοι εκτινάχθηκαν, και υπέδειξε στον πολιτικό των Εργατικών να διαθέτει περισσότερο χρόνο για να κάνει τη δουλειά του σωστά, αντί να επιτίθεται σε ηγέτες σημαντικών συμμάχων της Μεγάλης Βρετανίας.

  Κρεμασμένος βρέθηκε ο Λευκορώσος στο Κίεβο, εκδίκηση Λουκασένκο;

Εκτός όμως από το να καταδείξει την «φρικτή» απόπειρα του Καν να ηγηθεί του Λονδίνου, ο Πρόεδρος προσέθεσε ότι ο δήμαρχος φέρθηκε βλακωδώς, ότι είναι ένας απόλυτα αποτυχημένος και ότι μοιάζει πολύ με τον «πολύ χαζό και ανίκανο» δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ντε Μπλάζιο.

Παραπέμποντας ξεκάθαρα στην επίμονη εκστρατεία αριστερών προσωπικοτήτων και φορέων του Ηνωμένου Βασιλείου να πλήξουν τις σχέσεις της χώρας με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η ανάμειξη του Καν ήταν μάταιη, αναφέροντας: «Σκοπεύω να είμαι ένας καλός φίλος του Ηνωμένου Βασιλείου και ανυπομονώ πάρα πολύ για την επίσκεψή μου.»

Ο Πρόεδρος Τραμπ προσγειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Λονδίνο, το οποίο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, είναι πολύ λιγότερο ασφαλές και έχει βυθιστεί στο βίαιο έγκλημα, πολύ περισσότερο σε σχέση με το 2016, που ο δήμαρχος Καν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Αυτά ανέφερε το BREITBART του Λονδίνου, με αφορμή την τρίτη επέτειο από ανάληψη της δημαρχίας από τον Καν, βασιζόμενο σε μία έκθεση για την αποτελεσματικότητα του δημάρχου, που συντάχθηκε κατ’ εντολή της αντιπολίτευσης του Καν στο Δήμο και περιλαμβάνει στατιστικές και στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της θητείας του.

  Μυστήριο στις ΗΠΑ: Ακόμα δύο αυτοκτονίες αστυνομικών που υπερασπίστηκαν το Καπιτώλιο – Έφτασαν τις τέσσερις συνολικά

Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας μεταξύ άλλων, υπό την ηγεσία του Καν, τα εγκλήματα με μαχαίρι αυξήθηκαν κατά 52%, οι ληστείες κατά 59% και τα ένοπλα εγκλήματα κατά 30%. Το χειρότερο απ’ όλα όμως είναι ότι οι δολοφονίες αυξήθηκαν κατά 24% αγγίζοντας το υψηλότερο νούμερο εδώ και πάνω από δέκα χρόνια.

Παρ’ ότι πάντως το έγκλημα αυξάνεται πέρα από κάθε πρόβλεψη, δυσανάλογα με το υπόλοιπο της χώρας, ο δήμαρχος Καν αρνείται την ευθύνη και κατηγορεί την κεντρική διακυβέρνηση για την αύξηση του εγκλήματος στην πόλη του.

Η έκθεση κατηγορεί τον δήμαρχο Καν ότι με την εγκληματικότητα παίζει το παιχνίδι «άλλος είναι ο φταίχτης», παρά της σπατάλες για την εκπλήρωση των ματαιόδοξων σχεδίων του, την ώρα που θα μπορούσε να διαθέσει περισσότερα χρήματα στην αστυνόμευση πρώτης γραμμής.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...