Ντροπή και αίσχος: Εκοψαν 200 ευρώ πρόστιμο στη γιαγιά που πούλαγε ποντιακά τερλίκια

Κοκκινίζουν και οι πέτρες από ντροπή για το άθλιο πρόστιμο των 200 ευρώ που επέβαλαν στην 90χρονη, για τα ποντιακά τερλίκια που πουλούσε για να βγάλει τα προς το ζην.

Χωρίς ίχνος ευαισθησίας, μετά τις χειροπέδες που της πέρασαν, υποχρέωσαν την ηλικιωμένη να πληρώσει για το «έγκλημα» που διέπραξε, το να πουλά δηλαδή, «χωρίς άδεια» τις χειροποίητες παντόφλες, την ίδια ώρα που σε κάθε γωνιά της Αθήνας ανθεί το παραεμπόριο. Πάντως, μετά τον τυφώνα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η ανελέητη τιμωρία της ηλικιωμένης, το πρόστιμο,σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από το ΑΠΕ, ενδέχεται να «παγώσει».

Η γιαγιά, έκρυψε ντροπιασμένη το ατιμωτικό πρόστιμο στην τσάντα της, το οποίο το βρήκε τυχαία η κόρη της:

«Το ανακάλυψα μόλις χθες μέσα στην τσάντα της μητέρας μου. Η μάνα μου έβαλε κατευθείαν το χαρτί που της έδωσαν οι αστυνομικοί μέσα στην τσάντα της χωρίς να καταλάβει τι ήταν αυτό που της έδωσαν», ανέφερε στο ethnos.gr η κόρη της 90χρονης Τζ. Ηλιάδου και πρόσθεσε: «Ψάχνοντας χθες μέσα στην τσάντα της βρήκα τυχαία και το χαρτί με το πρόστιμο». Σύμφωνα με την κόρη της, η 90χρονη γιαγιά μόλις δύο φορές πήγε φέτος στη λαϊκή αγορά λόγω του βαρύ χειμώνα.

Διαβάστε:  Κομάντο της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας – Με βαρύ οπλισμό

Να σημειωθεί ότι μετά την σύλληψή της, η γιαγιά οδηγήθηκε σαν κοινή εγκληματίας, στο αστυνομικό τμήμα όπου πέρασε την τυπική διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων. Έπειτα, την άφησαν για 12 ώρες νηστική ενώ της έδωσαν μόνο ένα ποτήρι νερό, μετά από παράκληση της ίδιας, για να αφεθεί τελικά ελεύθερη, μετά από εντολή του εισαγγελέα.

Το ποσό των 200 ευρώ είναι υπέρογκο για μια 90χρονη γιαγιά που δεν παίρνει σύνταξη και πουλάει τερλίκια για να ζήσει και δεν ανταποκρίνεται στην ευτελή αξία που έχουν οι πλεχτές παντόφλες που πουλούσε.