Ο Ασάντ στέλνει 5.000 στρατιώτες σε Ιεράπολη και Κομπάνι, για να βοηθήσει το SDF στην σύγκρουση με την Τουρκία.

Νέα δεδομένα φαίνονται ότι δημιουργούνται στη Συρία από την τουρκική εισβολή καθώς συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ συμφώνησαν να εισέλθουν στις βορειοανατολικές συριακές πόλεις Kομπάνι και Mανμπίτζ, κοντά στα τουρκικά σύνορα. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις φέρονται να έχουν έρθει σε συμφωνία με τις ως επί το πλείστον κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για την καταπολέμηση των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Τι αναφέρουν τα Συριακά ΜΜΕ
Ο συριακός στρατός άρχισε να αναπτύσσει δυνάμεις στα μέτωπα της βόρειας Συρίας «για να αντιμετωπίσει την τουρκική επίθεση» στο συριακό έδαφος, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, χωρίς να διευκρινίσουν τις ζώνες ανάπτυξης των δυνάμεων της Δαμασκού.

Η συριακή κυβέρνηση και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις διεξήγαγαν συνομιλίες σε ρωσική βάση της Συρίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κούρδο πολιτικό αξιωματούχο.
Στο παρελθόν, οι συριακές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε ορισμένες κουρδικές περιοχές για να αποτραπεί μία τουρκική επίθεση.

Ο αξιωματούχος του Κομπάνι, στρατηγός Ισμέτ Χασάν, δήλωσε ότι κυβερνητικά στρατεύματα, αλλά και στρατεύματα της Ρωσίας, θα μπορούσαν να εισέλθουν στο Kομπανί και το Mανμπίτζ μέχρι την Κυριακή το βράδυ για να βοηθήσουν «ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πόλεων από μια τουρκική εισβολή».

  Navtex μέχρι την Μάλτα έβγαλαν οι Τούρκοι - Θέλουν να αποκλείσουν την Λιβύη

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες που μεταδίδει το sputnik, ο Συριακός στρατός έχει μπεί ήδη στην Μανμπίτζ

«Κάναμε ό, τι μπορούσαμε», είπε. «Κάλεσα τη Δύση [και] την Αραβική Ένωση, αλλά κανείς δεν έρχεται να βοηθήσει, οπότε δεν έχουμε άλλον παρά τον εαυτό μας για να υπερασπιστούμε [το Κομπάνι]. Η κουρδική νεολαία πρέπει να έρθει και να υπερασπιστεί τα σπίτια της και οι άνθρωποι δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους – αυτή είναι η γη μας. Φαίνεται ότι αυτή είναι η μοίρα των Κούρδων, να περνάνε τα ίδια κάθε φορά» σημείωσε.

Το λιβανικό ειδησεογραφικό δίκτυο al-Mayadeen μετέδωσε σήμερα την πληροφορία ότι ο συριακός στρατός θα αναπτυχθεί εντός των προσεχών 48 ωρών στην πόλη του Κομπάνι, που ελέγχεται από τις αραβοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και στην γειτονική πόλη Μανμπίζ, που ελέγχεται από τις SDF και συμμαχικές τους δυνάμεις.

  Η Τουρκία σήμερα είναι γυμνή από αεροπορική άμυνα – Καταστράφηκαν 3 ή 4 πυροβολαρχίες MIM-23 HAWK στην Αλ Βατίγια της Λιβύης

Οι δύο πόλεις βρίσκονται στην ζώνη της βόρειας Συρίας που ελέγχεται από τις αραβοκουρδικές δυνάμεις, που αποτελούν στόχο της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η Τουρκία και οι συμμαχικές της ανταρτικές δυνάμεις στην Συρία.

Η Τουρκία την ίδια στιγμή στέλνει ενισχύσεις με τανκ στη Manjib, όπου εκεί ήδη βρίσκονται συριακά T-72 & T-90, με την Δαμασκό να στέλνει εκτάκτως και μαχητικά.

Η επίθεση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία φαίνεται ότι στοχεύει στην επίτευξη κατάληψης πόλης του Deir ez-Zor, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί εκατομμύρια Σύρων προσφύγων σε μια μεγαλύτερη ασφαλή ζώνη από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί, ενώ η Άγκυρα «γλυκοκοιτάζει» και τα πετρέλαια της χώρας.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, ο τουρκικός στρατός θα δημιουργούσε μια ασφαλή ζώνη 20 μιλίων στη βόρεια Συρία, που θα εκτείνονταν παράλληλα με τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία για περίπου 300 μίλια.

Το νέο σχέδιο όμως το οποίο αποφάσισε ο Ερντογάν λέει ότι η Τουρκία θα επεκτείνει την περιοχή ελέγχου της προς νότο κοντά στην πόλη Deir ez-Zor, πολύ πιο πέρα ​​από το προτεινόμενο βάθος που είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην 74η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.Loading...